Опенхаймер“ помете конкуренцията на Оскарите, най-голямата вечер на Холивуд за

...
Опенхаймер“ помете конкуренцията на Оскарите, най-голямата вечер на Холивуд за
Коментари Харесай

Опенхаймер триумфира на наградите Оскар със 7 статуетки - ОБОБЩЕНИЕ 2 - СНИМКИ

„ Опенхаймер “ опустоши конкуренцията на " Оскарите ", най-голямата вечер на Холивуд за годината, със седем награди, в това число за най-хубав филм и най-хубав режисьор, увенчавайки една триумфална година за режисьора Кристофър Нолан.

Майсторската драма на Нолан за бащата на атомната бомба, част от големия феномен " Барбенхаймер " от предишното лято, също завоюва награди за основната роля на Килиън Мърфи и поддържащата роля на Робърт Дауни Джуниър.

Нолан – британско-американски режисьор, приветстван като гений нацяло потомство – сподели, че филмът като форма на изкуство към момента има накъде да пораства.

„ Не знаем накъде ще тръгне това необикновено пътешестване оттук насетне. Но знаейки, че смятате, че съм значима част от него, значи всичко за мен “, добави той.

" Опенхаймер " беше номиниран за 13 награди, само че даже със седем статуетки през нощта той въпреки всичко се трансформира в един от най-награждаваните филми в историята на Академията.

Робърт Дауни Джуниър беше приет за звездното си показване като политическия зложелател на Дж. Робърт Опенхаймер Люис Щраус.

„ Бих желал да благодаря на моето извънредно детство и на Академията, в този ред “, сподели Дауни, откакто одобри статуетката.

Дауни, който беше обект на смешка от водещия Джими Кимъл за добре документираните му проблеми с опиатите, обилно благодари на брачната половинка си Сюзън за нейната поддръжка.

„ Тя ме откри като изоставено кученце и ме върна към живота “, сподели той.

Представата на Нолан за индивида, който той назова „ най-важният човек, живял в миналото “, също сграбчи награди за монтаж, операторско майсторство и най-хубава истинска музика.

Историята за създаването на нуклеарни оръжия беше разпозната в една нощ, в която барабанният темп на войната не е надалеч.

„ Направихме филм за индивида, основал атомната бомба. И за положително или за неприятно, ние всички живеем в света на Опенхаймер, тъй че в действителност бих желал да посветя това на миротворците на всички места “, съобщи Мърфи, до момента в който приемаше своята премия.

I`m just Ken

Другият голям триумф на 2023 година, поп феминисткият блокбъстър на Грета Геруиг „ Барби “, беше необятно показан по време на галата в Лос Анджелис.

Докато филмът, който събра 1,4 милиарда $ в боксофиса, завоюва единствено един Оскар за най-хубава истинска ария, заниманието, което генерира, обезпечи положително въодушевление за цялата вечер.

Номинираният за поддържаща роля Райън Гослинг направи звездно осъществяване на " I`m just Ken ", съпроводено от китариста на Guns `n Roses Слаш, както и от някои от екранните му другари като Симу Лиу и Мизеро Нкути Гатва.

Изпълнението мина в караоке сесия, до момента в който Гослинг предаваше микрофона на някои от гостите от A-списъка.

" What Was I Made For? " ( " За какво бях основан? " ) на Били Айлиш беше печелившата ария от летния шлагер.

22-годишната певица, която показа трогателно осъществяване, към този момент има два Оскара след предходна победа преди две години за тематиката за Джеймс Бонд „ Няма време за умиране “ с нейния брат Финиъс О` Конъл.

Четири победи за " Клети създания "

Ема Стоун завоюва най-хубава актриса за дръзкото си осъществяване в сюрреалистичния, в жанр Франкенщайн " Клети създания ", който завоюва три други наградата.

Тя изпревари Лили Гладстон, която се кандидатира да стане първият индианец, спечелил актьорски Оскар за ролята си в престъпната сага на Мартин Скорсезе „ Убийците на цветната луна “.

Стоун, която преди този момент завоюва Оскар за " Ла Ла Ленд ", отдаде респект на другите дами в своята категория.

Стоун победи и Сандра Хюлер от „ Анатомия на едно рухване “. Но френският правосъден трилър не се прибра с празни ръце, защото победи конкуренцията за най-хубав автентичен сюжет.

Съавторът на сюжета Жюстин Трие разкри зад кулисите, че песента на 50 Cent, която е част от кино лентата, в началото е щяла да бъде ария на Доли Партън.

„ Но те отхвърлиха да ни дадат правата “, сподели тя пред кореспонденти.

Освен наследството на " Опенхаймер ", имаше няколко други напомняния за жертвите на човешките спорове.

Обединеното кралство завоюва първия си Оскар за най-хубав интернационален филм с драмата за Аушвиц „ Зона на интерес “, която също завоюва премията за най-хубав тон.

Няколко номинирани носеха игли на ревера, призоваващи за преустановяване на огъня във войната сред Израел и Хамас в линията Газа, до момента в който спорадични митинги избухнаха към периметъра за сигурност на събитието.

Имаше и препратки към войната в Украйна със статуетка за най-хубав документален филм за „ 20 дни в Мариупол “ и къса респект към съветския опозиционер Алексей Навални, обект на миналогодишния документален филм, спечелил Оскар. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР