Опасната дупка на Кукленско шосе e запълнена, предаде репортер на

...
Опасната дупка на Кукленско шосе e запълнена, предаде репортер на
Коментари Харесай

Опасната дупка в Пловдив е запълнена

Опасната дупка на " Кукленско шосе " e запълнена, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Преди ден , а съобразителни пловдивчани са я обезопасили по атрактивен метод. 

Пропадането е в сектор, който следва да бъде ремонтиран. Жива тайнственост е кой е направил запълването и асфалтирането на въпросното проваляне. От общината настояват, че дупката се е образувала в резултат на ВиК повреда, алармирали са водното сдружение и то би трябвало да я в профил. От ВиК пък споделят, че там няма тръбопровод и пропадането не е поради тях, само че общината към този момент го е асфалтирала.

" В остарелия под земята кадастър на Пловдив е отразено, че на мястото има бетонна тръба с диаметър 400 милиметра. Тази тръба е счупена и основава проблеми. Същата такава дупка има и пред хотел " Родопи ". За запълването отива доста огромно количество асфалт, няколко пъти я пълня, само че без триумф " - разяснява кметът на регион " Южен " Костадин Язов.

Язов не е разпореждал запълване на дупката пред № 9, защото има настоящ контракт за изцяло преасфалтиране на " Кукленско шосе ". Това значи, че, с цел да се намеси, по закон първо би трябвало да бъде публикуван акт 10 за прекъсване контракта за осъществяване, след това да се запълни дупката, по-късно да се възобнови съглашението.

Не е ясно дали законовият ред е спазен, най-малкото поради късия период на реакция на институциите. Факт е, че дупката я няма и животът на жителите не е заплашен.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР