ООН призова днес Израел да сложи край на незаконните убийства

...
ООН призова днес Израел да сложи край на незаконните убийства
Коментари Харесай

ООН призовава Израел да прекрати незаконните убийства

ООН прикани през днешния ден Израел да " постави завършек на противозаконните убийства " на палестинци в окупирания Западен бряг, като осъди бързото утежняване на обстановката с правата на индивида в района, съобщи Франс прес.
" Използването на военни тактики и оръжия в подтекста на полицейската активност, използването на ненужна и непропорционална мощ, както и използването на жестоки, случайни и дискриминационни ограничавания на придвижването, засягащи палестинците, са извънредно притеснителни ", се споделя в изказване на Върховния комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк.       
Според формалната палестинска организация един палестинец е бил погубен през днешния ден призори при нахлуването на израелската войска в Рамала, на Западния бряг, по време на което са били претърсени обменни бюра, подозирани от Израел в прекачване на пари на " Хамас ".
Хазем Катауи е бил погубен, а други 14 души – ранени, четирима от тях са потърпевши огнестрелно оръжие при избухналите конфликти с израелски бойци, заяви организация " Уафа ". Трима други палестинци са били задържани от армията " в домовете им ", съгласно същия източник.
Според същия източник израелската войска е претърсила и няколко обменни бюра и е " конфискувала 10 милиона шекела " (2,8 млн. долара) в разнообразни градове на окупирания Западен бряг.
Израелското министерство на защитата съобщи, че интервенцията против обменните бюра е почнала, откакто министър Йоав Галант " подписал заповед, с която ги класифицира като терористични организации ", обвинявайки ги, че превеждат средства на " Хамас " и Ислямски джихад – двете съществени палестински въоръжени групировки.
Израелската войска направи изказване, че нейните сили са провели " огромна интервенция за конфискуване на средства на терористичната организация " Хамас " на Западния бряг, по време на която са " конфискували милиони шекели и са арестували 21 души, търсени за владеене на терористични средства ".
Обиските бяха осъществени в разгара на войната сред Израел и тези групировки в линията Газа, почнала след кървавото нахлуване на 7 октомври, вследствие на което от израелска страна починаха към 1140 души, множеството от които цивилни, съгласно броене на Агенция Франс Прес, учредено на публични израелски данни. В отговор Израел, който се е зарекъл да " унищожи " Хамас, прави бомбардировки и сухопътна атака на дребната територия, където по последни данни на 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР