Онкологичните заболявания убиват милиони хора всяка година. Съвременната медицина ни

...
Онкологичните заболявания убиват милиони хора всяка година. Съвременната медицина ни
Коментари Харесай

Безшумни ибийци! Тези видове рак идват без симптоми

Онкологичните болести убиват милиони хора всяка година. Съвременната медицина ни разрешава много дейно да се борим с рака, само че основно единствено в случаите, когато туморът е открит в ранните стадии, написа zdrave.to.

Ако ракът се открие на 3-4 етап на болестта, тогава актуалната медицина може да помогне малко. В тези случаи множеството пациенти умират в границите на 3-5 години.

Някои типове рак предизвикват присъщи признаци в ранните стадии. Други най-често са асимптоматични, до момента в който се появят голям брой метастази.

Такива болести постоянно се назовават ​​ " безмълвни убийци ". Предлагаме ви да се запознаете с 6 от тях.

1. Рак на дебелото черво

Ракът на червата постоянно протича без никакви признаци. Често болестта се открива едвам в 3-4 етап. Освен това при към 30% от пациентите ракът на дебелото черво се открива единствено по време на аутопсия.

Ключов признак за рак на дебелото черво е появяването на кръв в изпражненията, която е образно забележима, постоянно се демонстрира единствено от 3-и стадий.

Но в случай че на този стадий се открие недоброкачествен израстък, възможностите за победа на заболяването са към този момент доста дребни.

Ето за какво, в случай че сте изложени на риск от рак на дебелото черво, тогава би трябвало постоянно да се подлагате на предпазен обзор на червата.

2. Рак на панкреаса

Ракът на панкреаса е онкологично заболяване с една от най-високите равнища на смъртност. Средно към 70-80% от пациентите умират от това заболяване.

В доста връзки толкоз висока смъртност се дължи на късната диагноза на болестта.

Ракът на панкреаса постоянно протича без никакви признаци, до момента в който се появят голям брой метастази или туморът визира жлъчните пътища, което води до жълтеница.

Злокачественият израстък може да бъде открит посредством ултразвук или КТ благодарение на контрастност.

Но такава процедура не се организира за всеобщ скрининг на болестта, защото ракът на панкреаса не е доста постоянно срещан.

3. Рак на белия дроб

Ракът на белия дроб е най-често срещаният рак с висока смъртност. Да, с този тип рак хората развиват присъщи признаци, като непрекъсната кашлица, храчки, дрезгавост и други

Но пушачите непрекъснато живеят с тези признаци и постоянно пропущат развиването на рак на белия дроб.

Следователно, това заболяване за тях може да се причисли и към групата на „ безмълвните убийци “, макар че тук може да се каже, че човек се самоубива с неприятния си табиет.

4. Рак на пикочния мехур

Ракът на пикочния мехур не е най-често срещаният рак. Това заболяване съставлява единствено 3% от случаите.

Ракът на пикочния мехур реагира сносно на лекуването в ранните стадии, само че в случай че болестта се открие в 3-4 етап, единствено 20-30% от пациентите живеят повече от 5 години.

И най-често ракът на пикочния мехур се открива тъкмо тогава. Това се дължи на обстоятелството, че заболяването постоянно не се демонстрира на стадии 1-2. И главният признак е кръвта в урината, която се демонстрира единствено на 3-4 стадия.

5. Рак на маточната шийка и рак на яйчниците

Тези типове рак стават все по-чести всяка година и броят на смъртните случаи от рак на маточната шийка и рак на яйчниците непрестанно пораства.

Тези болести в множеството случаи протичат без никакви признаци, до момента в който метастазите не стартират да засягат коремните органи или течност не стартира да се натрупва в него.

6. Рак на простатата

Ракът на простатата е един от най-често срещаните ракови болести при мъжете.

Няма присъщи признаци за рак на простатата. Ето за какво, постоянно хората не отиват при лекаря в точния момент за развиването на този тип рак и по този метод губят скъпо време.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР