Омбудсманът на България Диана Ковачева изпрати препоръка до Комисията за

...
Омбудсманът на България Диана Ковачева изпрати препоръка до Комисията за
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска от КЕВР удължаване на срока за обществено обсъждане по два проекта на наредби

Омбудсманът на България Диана Ковачева изпрати рекомендация до Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР), в която приканва регулатора да удължи периода за онлайн публичното разискване на двата плана на наредби за контролиране цените на електрическата и топлинна сила , планувано за четвъртък - 05.05.20 година от 10:00 ч. и 11:00 ч.
„ Повод да се обърна към Вас е оповестената на 30.04.20 година информация на уеб страницата на КЕВР за публично разискване на 05.05.20 година от разстояние в постройката на Комисията, на Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №1 от 2017 година за контролиране на цените на електрическата сила (обн., Дъждовни води, бр. 25 от 24.03.17 г.) и Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №5 от 2014 година за контролиране на цените на топлинната сила (ДВ, бр. 10 от 2014 г.), надлежно от 10:00 ч. и от 11:00 ч. “, написа омбудсманът до инженер Иванов.
Доцент Ковачева акцентира, че до датата на публичното разискване действително има 4 дни, от които единствено един е работен. Според омбудсмана, този метод на КЕВР е освен недопустим, само че и фиктивен, тъй като заинтригуваните страни няма да имат задоволително време да се срещнат с предложенията, а това ще попречва тяхното дейно присъединяване в полемиката.  „ С оглед на изложеното и на съображение Закона за омбудсмана, насочвам към Вас рекомендация публичната онлайн полемика на плановете за изменение и допълнение на двата нормативни документа да се отсрочи за по-късна дата, преди крайния период на публичното разискване на 14.05.20 година, за реализиране на професионален и потребен спор “, аргументира позицията си омбудсманът.
Препоръката може да видите ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР