Омбудсманът Мая Манолова коментира темата за длъжниците и банките в

...
Омбудсманът Мая Манолова коментира темата за длъжниците и банките в
Коментари Харесай

Мая Манолова: България може да бъде осъдена за грешно законодателство в защита на банките, ако не...

Омбудсманът Мая Манолова разяснява тематиката за длъжниците и банките в България в студиото на " Лице в лице " по БТВ. Казусът ще бъде обсъден в предстоящ форум против свръхправомощията на банките.

``
реклама

" Ще направя оптималното нарушеният баланс сред банки и консуматори да бъде възобновено, към този момент монополът е напълно в ръцете на банки, бързи заеми, които употребяват облекчени процедури за събиране на отговорности. 

Банките могат да изземат всичко, даже имущество, съдът се съгласява. Тези разпоредби не са почтени по отношение на българските жители. Но по този начин се нарушават съществени правила на европейското законодателство. За това еврокомисията стартира наказателна процедура против България за неналичието на съответна отбрана към жителите. 

Става дума за неравноправни клаузи. Банките могат да трансформират лихвата еднократно, да уговорят заем в швейцарски франкове - тъй че да ощетят кредитополучателя с покачване на курса. 

При бързите заеми потребителят заплаща за бързо обслужване и поръчители, което оскъпява дълга. Същото е при мобилните оператори, пробутват ти бърз и безценен интернет, а искаш единствено телефон, има неустойки по контракти. Това са неравноправни клаузи. 

Банките разполагат и с друга привилегия - при искане на извлечения от сметки, те се доставят непосредствено със заповед за неотложно изземане на имущество. 

Нашето законодателство нарушава Европейската инструкция за неравноправни търговски клаузи. 
България има двумесечен период да вкара промени. Страната ни може да бъде наказана за неверно законодателство. Може да има санкции, които ще заплащат жителите. 

На идния конгрес по тематиката се надявам да има промени. Има план, приканвам депутати да го внесат в Народното събрание. Целта е отбрана на поданството. Целта е длъжникът да може да спре осъществяването на неравнопразни клаузи. "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР