Омбудсманът изпрати препоръка до топлинните счетоводители, в която настоява да

...
Омбудсманът изпрати препоръка до топлинните счетоводители, в която настоява да
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска SMS известие кога ни отчитат парното

Омбудсманът изпрати рекомендация до топлинните счетоводители, в която упорства да въведат SMS известяване за датите и часовете, на които ще се прави постоянен доклад на. Доц. Ковачева адресира рекомендацията си до 34-те сдружения, вписани от Министерството на енергетиката в регистъра на търговците за дялово систематизиране.

Поводът са множеството тъжби до институцията на омбудсмана от жители, които алармират, че поради липса на информация не са съумели навреме да обезпечат до своите парцели достъп в избраните дни и часове за постоянен доклад на уредите им за дялово систематизиране на топлинна сила. Тази неспособност е довела до начисляване на оптимален характерен разход за отопление, както и до сензитивно завишаване на изчисленото ползване на топла вода в неотчетените жилища.  
 Омбудсманът: КЕВР завишава цените на топлоенергията Омбудсманът: КЕВР завишава цените на топлоенергията
Това, което се случи на 1-ви юли е, че КЕВР направи прогноза каква ще бъде цената на топлинната сила. Има проблем, тъй като прогнозата...

„ Важно е да се има поради, че тези високи сметки, образувани „ на база “ заради пропуснати периодите за доклад, постоянно са непостижими за жителите и те се оказват със запорирани банкови сметки от частни правосъдни реализатори “, написа омбудсманът. При доста от тези случаи не става дума за непочтеност от страна на жителите. В огромна част от случаите казусът визира притежатели на необитаеми жилища, доста постоянно те са и в чужбина, само че при SMS – известие биха могли да създадат организация за достъпа до тях, сочи анализът на Омбудсмана на база жалбите. 

Доц. Диана Ковачева отбелязва усилията, които топлинните счетоводители поставят след края на отоплителния сезон да оповестяват графици за годишния доклад, като изпращат писма до домоуправителите и разлепват вести във входовете на постройките – етажна благосъстоятелност. Тя показва като добра практиката и справките на интернет уеб страницата на топлинните счетоводители за регистрирани клиенти, само че е безапелационна, че това не е задоволително, тъй като има неинформирани жители, които се жалват от неподходящите последствия. 

Това е и повода омбудсманът да упорства всички търговци за дялово систематизиране персонално да известяват своите клиенти по е-поща или чрез SMS за двете дати и часовете на годишния планов доклад, а освен някои от тях, които към този момент имат сходна система.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР