Омбудсманът изпрати писмо до председателката на Народното събрание Цвета Караянчева,

...
Омбудсманът изпрати писмо до председателката на Народното събрание Цвета Караянчева,
Коментари Харесай

Омбудсманът препоръчва на Караянчева да коригира достъпа на журналисти

Омбудсманът изпрати писмо до председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, в което предлага да се ревизира решението, регламентиращо работата на парламентарните публицисти в постройката на Партийния дом.
Повод за рекомендацията е сигнал до омбудсмана от Глобалната мрежа за медийна независимост (MFRR) - съдружие, в което членуват редица интернационалните авторитетни журналистически организации като EuropeanCentreforPressandMediaFreedom (ECPMF), EuropeanFederationofJournalists (EFJ), FreePressInstitute (IPI), OsservatorioBalcaniCaucasoTranseuropa (OBCT). В него е изразено силнопритеснение и противоречие с новите правила и ред, по които българските журналиститрябва да работят в Народното събрание.
 Близо 13 000 тъжби и сигнали - до омбудсмана през 2019 година Близо 13 000 тъжби и сигнали - до омбудсмана през 2019 година
На пленарното съвещание омбудсманът Диана Ковачева ще показа отчет в Народното събрание за активността на публичния бранител през 2019 година,...
„ Журналистите могат само да следят парламентарните процедури на ефирен екран “, означават от организацията. И допълват, че репортерите могат да виждат и задават въпроси на депутати и министри единствено на особено свикани конференции или отвън постройката.
осведоми и за свои срещи с кореспонденти, в които те споделят за компликациите при новата система на работа и за невъзможността да упражняват качествено, свободно и пълноценно своята специалност. Причината е, че са изолирани в приземието, а достъпът до народните представители - усложнен и изцяло следен.
Общественият бранител предлага да се провежда среща с представители на медиите, на която да бъде открит точният баланс, който да обезпечи спокойната работа на народните представители, само че и тази на медиите.
„ Намирането на вярното решение е поръчител за спазването на един от главните правила на правовата страна - обезпечаване на среда, в която свободата на словото е извадена пред скоби “, написа доцент Ковачева.
 Омбудсманът изиска по-ниска цена за водата в Хасково Омбудсманът изиска по-ниска цена за водата в Хасково
Омбудсманът Диана Ковачева изпрати рекомендация до районния министър Петя Аврамова, в която настоя да се ползва по-ниска от утвърденат...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР