Омбудсманът Диана Ковачева предлага на Министерството на регионалното развитие и

...
Омбудсманът Диана Ковачева предлага на Министерството на регионалното развитие и
Коментари Харесай

Омбудсманът призова държавата да финансира и топлоизолацията на парното при санирането на сгради

Омбудсманът Диана Ковачева предлага на Министерството на районното развиване и благоустройството със средства от Националния проект за възобновяване и резистентност на Република България да се финансират ограничения за топлоизолация на тръбите от сградните съоръжения за отопление.

Омбудсманът изпрати в детайли мнение до служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, в което отбелязва редица пропуски и недостатъци в за саниране на жилища, с краен период 30 октомври 2022 година

Като се базира на Дългосрочната национална тактика за подкрепяне обновяването на националния сграден фонд от жилищни и нежилищни здания до 2050 година, омбудсманът пита за какво в т. 8 " Допустими действия " от Условията за кандидатстване в Проекта са изключени като ограничения по сградните съоръжения " Топлинно уединяване на тръби “.

Общественият бранител показва, че като позволена активност е оправдано да се планува и монтиране на спомагателен надзорен топломер след подгревателя за отопление в абонатната станция на здания – етажна благосъстоятелност, с централно топлоснабдяване, който служи за отчитане на силата за отопление като част от общата сила през отоплителния интервал.

Цялото мнение на омбудсмана можете да видите
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР