Олимпийската, световна и европейска вицешампионка в скока на височина Мирела

...
Олимпийската, световна и европейска вицешампионка в скока на височина Мирела
Коментари Харесай

Мирела загря за Правец с победа

Олимпийската, международна и европейска вицешампионка в скока на височина Мирела Демирева победи в последния шампионат преди Балканиадата в Правец, която е на 2 и 3 септември. Тя скочи 192 см на обичайния шампионат за скок на височина в холандското градче Зьотермеер, където се приготвя целогодишно. Оставайки сама в бранша, тя изиска 200 см, само че не съумя и при трите си опита на гросмайсторската височина. Мирела, която неотдавна покри норматив за присъединяване на Световното състезание в Доха през октомври, не крие оптимизма си, че още веднъж ще прелети над 2 м този сезон.
Президентът на Българската федерация и на Балканската асоциация по лека атлетика Добромир Карамаринов заяви на конференция, че в Правец ще дойдат над 400 състезатели от 19 страни, а България ще бъде показана от 38 спортисти.
„ Този тип съревнование е мотивация за състезателите, които не могат да стигнат до Доха. Ще бъде мощна Балканиада! “ Той дружно с кмета на Правец Румен Гунински показаха убеденост, че стадионът ще се изпълни.
Организаторите демонстрираха и медалите, които ще бъдат връчвани на призьорите в обособените дисциплини. Те се отличават с изчистен дизайн, а в долната част са " отхапани ", каквато е модата на всички спечелили да захапят оценките си. Топ атлетката Ивет Лалова–Колио изрази насладата си, че още веднъж ще бяга на родна земя и разгласи, че най-хубавите й резултати постоянно са били в България.
„ Чувството да ти следва 5-та Олимпиада е ужасно, не съм го мислила. Горда съм, че на екипа ми още веднъж ще написа България “, показа чаровната Ивет.
Балканският шампионат ще се излъчва директно по Българска национална телевизия 3, а входът му е свободен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР