Олимпийската шампионка с българския ансамбъл по художествена гимнастика от Токио

...
Олимпийската шампионка с българския ансамбъл по художествена гимнастика от Токио
Коментари Харесай

Симона Дянкова пред БНТ: Сигурна съм, че нашите момичета ще си извлекат поуките от Световната купа в София и ще се завърнат по-силни

Олимпийската шампионка с българския отбор по художествена гимнастика от Токио 2020 Симона Дянкова даде изявление за феновете на предаването " Арена спорт ", в което разяснява представянето на родните състезателки по време на Световната купа в София.

На първо време тя поздрави гимнастичките ни в самостоятелната конкуренция - Боряна Калейн и Стилияна Николова - за спечелването на медалите им в многобоя, като им пожела триумф и в днешните финали на обособените уреди

" Много съм щастлива, че виждам такава прелестна атмосфера в залата. За поредна година Световната купа в София се трансформира в един празник за нашия спорт. Поздравявам Боряна Калейн за стабилната ѝ игра и заслужения златен орден в многобоя. Надяваме се през днешния ден да има и още оценки. Поздравления също и за Стили и за оценката ѝ на обръч. Съжалявам обаче, че няма да можем да я забележим на бухалки по-късно през днешния ден, тъй като това ми е нейното обичано комбиниране поради музиката, която е от нашия бенефис ", показа Дянкова.

Бившата гимнастичка разкри още и какъв брой значима е Световната купа у нас в подготовката на българките за Олимпийските игри в Париж 2024, както и дали е по-трудно за тях, когато играят пред родна аудитория.

" Всяко едно съревнование е значимо. Ние приемахме тези съревнования като една подготовка преди олимпийските игри и съм сигурна, че те ще си вземат поучения от грешките си и ще излязат по-силни в идващите съревнования ", съобщи капитанът на състава, който се окичи със златните медали в Токио.

" От персонален опит мога да кажа, че е много по-трудно да играеш пред родна аудитория. Когато обаче печелиш, всички се радват с теб и пеете дружно химна. Пожелавам триумф на нашите девойки и нека да се съберат за съчетанията, които им предстоят ", добави тя.

Накрая родената във Варна състезателка даде своето мнение и за представянето на сегашния отбор по художествена гимнастика, който в съботния ден завоюва бронз в многобоя на Световната купа в България.

" Желая доста триумф и на ансамбъла. Щастлива съм, че през вчерашния ден съумяха да се съберат и изиграха отлично композицията си с три ленти и две топки. Добраха се до медалите в многобоя и през днешния ден им поисквам да сграбчен купите на обособените уреди. Много ми харесват и двете им съчетания и имам вяра, че имат задоволително време, с цел да се приготвят за олимпийските игри. Вчера видяхме, че нещата се получават и нека през днешния ден още веднъж играят по този начин, както желае треньорът Весела Димитрова ", приключи Симона Дянкова.

Целия диалог гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР