Олимпийската шампионка Румяна Нейкова, която е и главен треньор на

...
Олимпийската шампионка Румяна Нейкова, която е и главен треньор на
Коментари Харесай

Румяна Нейкова: Позицията на министър Сандов за Ропотамо не му прави чест

Олимпийската шампионка Румяна Нейкова, която е и основен треньор на националния ни тим по гребане, ще търси подпомагане от министъра на спорта Радостин Василев по проблема с потреблението на река Ропотамо за част от зимната подготовка на българските гребци.

Вчера още веднъж пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Борислав Сандов съобщи, че реката няма да се употребява.

Абсурдът е, че може да плават моторни корабчета с туристи, само че лодките на първенците са спънка.

Според него макар десетилетната процедура тимът да тренира през зимата на този канал, може да се намерят и други подобаващи места.

„ Всеки си мисли, че спортът е доста елементарно нещо и когато ни кажат, че в Пловдив каналът от десетилетия не е замръзвал, не е неприятно да слязат от колите си и да дойдат на Гребния канал и да видят дали в действителност е по този начин “, съобщи Нейкова.

Тя добави, че всички европейски, международни и олимпийски първенци на България употребяват река Ропотамо като част от зимната си подготовка от 70-те години на предишния век насам и посочи, че става въпрос за 20 подготвителни дни, през които спортистите са подготвени да съблюдават всевъзможни нужни условия, сложени им от екоминистерството.

„ Знаете ли, не дръзвам да направя пост в обществените мрежи по проблема, тъй като ме е позор. Защото на открито сътрудниците ни се смеят за това, което се случва в България. Става въпрос за 20 дни – за нищо повече “, съобщи Нейкова.

Въпреки възбраната за потреблението на река Ропотамо подготвителният развой тече и не е пресечен. Предстои националния тим по гребане да замине за тренировки на язовир Кърджали.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР