Олимпийската шампионка по плуване от Сеул 88 Таня Богомилова направи

...
Олимпийската шампионка по плуване от Сеул 88 Таня Богомилова направи
Коментари Харесай

Олимпийска шампионка към Радостин Василев: Да не ме замесва в битката си за власт

Олимпийската шампионка по плуване от Сеул 88 Таня Богомилова направи особено изказване, тъй като името ѝ бе забъркано от някогашния министър на спорта Радостин Василев по проблема с басейна в Спортната палата.

Ето какво съобщи тя:

„ По мотив замесването на моето име във въпросите, които задава някогашният министър на спорта Радостин Василев към сегашния министър Весела Лечева, която е член на служебното държавно управление, се усещам задължена да взема отношение по проблема с басейна в Спортната палата.

Като представител на клуба-наемател на въпросното оборудване изрично не одобрявам явните внушения, че се прави нещо нелегално и нерегламентирано. Очевидно е, че зад тази офанзива стоят политическите упоритости на господин Радостин Василев, само че като олимпийски първенец и състезателен началник няма да разреша да бъдат намесвани моето име и да бъде въвличано в скандал българското плуване.

По всички заложени от господин Василев въпроси, част евентуално от неговата предизборна акция, има документи, които дават точни отговори. И както в спорта са значими резултатите, а не свободните тълкования и внушения, по този начин и в този случай всичко е било и ще бъде според закона.

Конкретно по обстоятелствата:

На първо място наемът е образуван от външен оценител. След тази процедура се даде право на искащите да аплайват за потребление на басейна под аренда. Всички стъпки по закон бяха спазени и документирани. Преди да се направи търга от Министерството на младежта и спорта ни беше поискана цялостна информация на доходи и разноски, какви вложения са били направени в оборудването, като всичко това беше съпроводено от документи и снимков материал.

Нашият клуб е стопанисвал басейна над 18 години, през което време са направени вложения от близо 1 милион лв., което включва: поддръжка, ремонт, наеми и консумативи, с цел да може плувният басейн да действа обикновено. През този интервал клубът е изпълнявал главните си отговорности да развива състезатели, като за това красноречиво приказва описът от десетки първенци, рекордьори и национални състезатели, както и стратегиите за национално образование на хиляди деца, минали през басейна.

Г-н Василев, не замесвайте моето име и това на плувния клуб в борбата си за власт! Издръжката на каквото и да е спортно оборудване или клуб сега е същински героизъм за тези, които се наемат да работят. Чака ни зима с нови високи цени на енергоизточниците, инфлацията пораства от ден дневно. Не искам да ставам разменна монета за вашите политически упоритости. Добре е с ръководството на спорта да се занимават хора, които имат общо с него не за месец или два, а са се доказвали в продължение на години.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР