Олимпийската шампионка Петра Влъхова спечели нощния слалом във Флахау (Австрия)

...
Олимпийската шампионка Петра Влъхова спечели нощния слалом във Флахау (Австрия)
Коментари Харесай

Влъхова спря Шифрин за №1 в историята при жените - Зимни

Олимпийската шампионка Петра Влъхова завоюва нощния слалом във Флахау (Австрия) и по този начин реализира първа победа през сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Словачката изпревари Микаела Шифрин (САЩ) и по този начин й попречи да запише историческа 83-а победа в кариерата.

Времето на първата в тази дисциплинираност от Пекин 2022 е 1:51.95 минути (първи манш - 55.90 секунди, втори манш - 56.05 секунди).

Втора остана Михаела Шифрин, която изостана на 0.43 секунди или време от 1:52.38 минути (56.07; 56.31). Победата на Влъхова значи, че стремежът на американката Шифрин да запише името си в историческите книги като най-успешната скиорка в алпийските дисциплини в Световната купа ще би трябвало да продължи.

Третото място е за 31-годишната германка Лена Дюр с време 1:52.80 минути (56.86 ; 55.94) или закъснение от 0.85 секунди от победителката. Топ 6 допълват Уенди Холендер (Швейцария), Паула Молтцан (САЩ) и Катарина Лийнсбергер (Австрия).

" Наистина съм щастлива, тъй като беше дълъг, дълъг път да се върна тук и да приказвам с вас като играч от подиума. Така че за мен това е необикновен ден ", сподели Влъхова, която през този сезон има седем стъпвания на подиума, само че нито една победа. " Много съм щастлива да печеля тук, тъй като това е нещо особено - нощен слалом в Австрия ".

Влъхова водеше в първия манш, откакто дръпна с 0.17 секунди пред американката и с 0.58 пред Зринка Лютич (Хърватия). Но Шифрин направи още по-слаб втори манш и това й попречи да нападна успеха. Най-бързото време беше за германката Лена Дюр, което й подсигурява стъпването на стълбичката. Така Шифрин ненапълно сама разреши на Влъхова да запише първата си победа.

Скиорката от Съединени американски щати обаче очевидно просто ще отсрочи празника. Миналата неделя тя изравни своята сънародничка Линдзи Вон по брой победи в Световната купа за дами, откакто реализира 82-ия си триумф в гигантския слалом в Кранска Гора (Словения). Само и само шведската легенда Ингемар Стенмарк (86) седи пред Вон и Шифрин в самобитната ранглиста за всички времена.

Днешният подиум е 130-и в Световната купа за Шифрин, като надпреварата на пистата във Флахау е 10-и за нея в които тя е стъпвала 9 пъти на почетната стълбичка.

27-годишната американка сега оглавява генералното класиране на Световната купа с 1195 точки, с цели 399 точки пред Вълхова. Третото място е за швейцарката Холденер с 569.

През този сезон Шифрин търси пети огромен Кристален глобус, който ще я сложи на второ място в листата с спечелили за всички времена след австрийката Анемари Мозер-Прьол, която има шест трофеи против името си.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР