Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева обяви края на

...
Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева обяви края на
Коментари Харесай

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева спира с бокса, става ...

Олимпийската шампионка от Токио 2020 Стойка Кръстева разгласи края на боксовата си кариера. Златната ни медалистка в категория до 51 кг, която е притежател на още две европейски трофеи, както и на два сребърни медала от международни шампионати, взе решение да се отдаде на треньорска активност.
„ Събрахме се с целия екип и обсъдихме обстановката. Взехме решение да приключа кариерата си като играч и да се отдам на треньорска активност. Преценихме, че към този момент е късно да пускам подготовка за международното състезание, което ще е през декември, тъй като към този момент трябваше да съм почнала подготвителен развой и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това, считам да обърна по-голямо внимание на брачна половинка си и фамилията си “, разяснява решението си Стойка Кръстева, представена от Gong.

35-годишната горделивост на българския бокс към този момент води занимания с над 80 деца към боксов клуб „ Локомотив “ София и спортното учебно заведение „ Неофит Рилски “ в столицата. Тя и нейният персонален треньор Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си.

Българската федерация бокс благодари на Стойка Кръстева за всичко, което направи на кръга през годините. " Сигурни сме, че тя ще продължи да носи наслада и горделивост за България, към този момент в ролята на треньор, като занапред нейните фрагменти ще печелят медали за страната ни. БФ Бокс пожелава триумф на Стойка в нейната бъдеща работа и ще продължи да я поддържа, по този начин, както го е правила и до момента ", пишат от федерацията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР