Олимпийската шампионка Ивет Горанова спечели от Световното първенство по карате

...
Олимпийската шампионка Ивет Горанова спечели от Световното първенство по карате
Коментари Харесай

БРАВО: Нов голям успех за Ивет Горанова - олимпийката шампионка грабна бронза на Световното в Дубай

Олимпийската шампионка Ивет Горанова завоюва от Световното състезание по карате кумите. В категория до 55 кг тя победи Дженифър Уорлинг от Люксембург в дребния край на шампионата на планетата, който се организира в Дубай.

Българката победи в дуела, откакто победи с 4:1 точки и завоюва бронзовото отличие единствено няколко месеца след триумфа на Олимпиадата в Токио, съобщи Българска национална телевизия.

Ивет Горанова поведе с 1:0 точки. Малко по-късно нейният персонален треньор Ангел Ленков изиска видеопреразглеждане на обстановка за ипон, само че то не беше почетено. 33 секунди преди края Дженифър Уорлинг изравни резултата за 1:1.
свързани новини4870на 16.10.2021
Успехът пристигна в заключителната част от срещата. 16 секунди преди финала Ивет Горанова поведе с 4:1 след присъден ипон. Това донесе следващ триумф за България от младата 21-годишна състезателка по карате.

До борбата за бронза Ивет Горанова стигна след победа в репешажите против Джералдин Пеня Барко от Колумбия след 2:2 и сеншу.

Преди това олимпийската ни шампионка записа две победи, включително и над Анжелика Терлюга (Украйна), само че на четвъртфинала претърпя проваляне от Алън Тринити (САЩ). В следствие след травма на една от състезателките, Ивет Горанова съумя да стигне до репешажите на шампионата, а в последна сметка и до бронзовото отличие.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР