Олга Рейносо се възползва от официалния празник за Деня на

...
Олга Рейносо се възползва от официалния празник за Деня на
Коментари Харесай

Вулканът на остров Ла Палма се превръща в туристическа забележителност

Олга Рейносо се възползва от формалния празник за Деня на Вси светии, с цел да види изригващия вулкан на испанския остров Ла Палма. Както доста други туристи тя искаше да помогне на жителите на острова, чиито домове са разрушени, а реколтата е унищожена.

Туристите изявиха предпочитание да оказват помощ на Ла Палма, като похарчат там пари, с цел да подтикват стопанската система на острова, написа " Ройтерс ".



„ Нашият метод да помогнем е въздържан - идваме тук да забележим вулкана, който е нещо неповторимо, само че ние способстваме с пари, като харчим пари в хотелите, заведенията за хранене, за коли чартърен “, споделя Рейносо, която е от близкия остров Фуертевентура.

Планът за изключителни вулканични обстановки на Канарските острови (Pevolca) ограничи достъпа до пътищата покрай вулкана Кумбре Виеха, тъй че екипите за сигурност и за незабавни случаи да могат да работят, до момента в който идват посетителите за уикенда на Деня на Вси светии.

Въпреки това Pevolca е основала безвъзмездна автобусна услуга, тъй че хората да имат достъп до зоната на вулкана от безвредно разстояние.



От началото на изригването на 19 септември лавата от вулкана е покрила близо 900 хектара земя, унищожавайки към 2000 здания и доста бананови плантации. Повече от 7000 души трябваше да бъдат евакуирани.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР