Олеанна е най-новият спектакъл в репертоара на театър Любомир Кабакчиев

...
Олеанна е най-новият спектакъл в репертоара на театър Любомир Кабакчиев
Коментари Харесай

„Олеанна” и тоталният отказ от комуникация

„ Олеанна ” е най-новият театър в репертоара на спектакъл „ Любомир Кабакчиев ” в Казанлък. Пиесата е на американския драматург Дейвид Мамет, а постановката – на Надя Панчева.

 Основният спор в „ Олеанна ” е сред студентка и нейния учител.

„ Мисля, че пиесата е подобаваща за дебют, защото тематиката към момента ми е прясна, защото аз преди малко приключих университет и сетивата ми към момента са настроени по тематиката – остро, бих споделила.

Иначе самата пиеса ме завоюва с това, че една видимо банална тематика – връзки сред преподавател и възпитаник, е разказана по безусловно автентичен метод. И отвън целия политически и обществен подтекст в действителност изпод стои един проблем за тоталното недоумение сред хората и тоталния отвод за връзка, който мисля, че е доста настоящ сега ”, показа в „ Артефир ” Надя Панчева.

Целия диалог можете да чуете в звуковия файл.

„ Олеанна ” е дебютен театър на професионална сцена за младата режисьорка и за актрисата Теона Димова, които са абитуриенти в класа на проф. Пламен Марков, випуск 2021. В представлението вземат участие още актьорите Дария Димитрова и Милен Вангелов. Сценографията и костюмите са на Ирина Цапрева.

Публиката в Казанлък може да гледа премиерното зрелище довечера (19 януари) на сцена „ Любомир Кабакчиев ”, а на 9 февруари спектакълът ще гостува в София, на сцената на Yalta Art Room .
Снимки: ФБ профил на спектакъл „ Любомир Кабакчиев ”
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР