Окупираните от руската армия населени места в Херсонска и Запорожка

...
Окупираните от руската армия населени места в Херсонска и Запорожка
Коментари Харесай

Окупираните Херсонска и Запорожка области останаха без ток, руснаците обвиняват ВСУ за унищожени подстанции -

Окупираните от съветската войска обитаеми места в Херсонска и Запорожка област на Украйна са останали без електричество, оповестиха локалните управляващи, представени от Интерфакс. 

Представителят на окупационната администрация на Запорожка област Владимир Рогов разгласи, че целият Мелитопол е останал без електричество, само че не заяви аргументите за случая.

В Херсонска област са записали прекъсване на електричеството в самия Херсон и още няколко обитаеми места. По тази причина отчасти е прекратено водоподаването, не работят и мобилните връзки.

Липса на ток и вода са декларирали и в Енергодар. Според кмета на града Дмитрий Орлов към момента се прави оценка до каква степен е сериозна обстановката. Засега няма данни за спиране на работата на Запорожката АЕЦ.

Телеграм каналът Mash написа, че в Енергодар е била „ обстреляна и разрушена подстанцията, идваща от АЕЦ “. „ Имаше повече от прекъсвания на тока. Градът е без електричество, гори гората наоколо до електроцентралата. Руските медии приказват за офанзива на ВСУ, при която е допустимо да са били употребявани запалителни снаряди. Няма ток и в Новая Каховка, заяви ръководителят на тамошната окупационна администрация Владимир Леонтиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР