Окубака е мистериозно дърво, от което африканските лечители приготвяли лечебно

...
Окубака е мистериозно дърво, от което африканските лечители приготвяли лечебно
Коментари Харесай

Азбука на хомеопатията. Окубака


Окубака е мистериозно дърво, от което африканските лечители приготвяли лечебно средство против всевъзможни отравяния, само че също и употребявали като отбрана против зли духове. А ето и неговия забавен път от ритуалите на африканските племена до приложението му като хомеопатичен монопрепарат.

Хомеопатичното лекарство Окубака се създава от кората на дърво от рядкото семейство Octoknemaceae, което вирее в джунглата на Западна Африка. Дървото Окубака се считало за извънредно скъпо измежду локалните заради действието си на противоотрова и поради вярването, че пази против зли сили. Било е превърнато в табу за други хора отвън кръга на лечителите и шаманите на африканските племена, а методите му на приложимост били защитавани в строга загадка. Известно е, че кората е била употребена от локалните, когато са били канени на посещаване при друго племе и не са били сигурни в доброжелателността на домакините си. Приемайки прахуляк от дървесната кора, те се предпазвали от вероятно отравяне на храната или питиетата, сервирани на срещата им.

Начинът, по който това лекарство стига до приложимост в европейската медицина, също е необикновен. През 70-те години на предишния век доктор Магдалена Кунст от Германия, Франкфурт, получила като подарък малко стрита на прахуляк дървесна кора от африканец, който обяснил, че в родината му (Западна Африка) било всекидневно този прахуляк да се приема след хранене, изключително в случай че човек не е изцяло сигурен в другарските усеща на своя хазаин. Приемът на този лек правел всяка отрова неефективна.

Свързани публикации.. Азбука на хомеопатията. Нукс вомика 0 Как да се понижат рисковете от хранително отравяне при бременни и дребни деца? 0 Азбука на хомеопатията: Пулсатила 0

Д-р Кунст, която била доктор хомеопат, почнала да прави опити с Окубака, с цел да сътвори хомеопатично разредено лекарство, което да се употребява за разнообразни типове хранително отравяне. Това любопитно начало било последвано от проведена експедиция в Африка за набиране на забавното лечебно растение. На идващ стадий в Германия почнали произвеждане на хомеопатичното лекарство, а също и клинични тествания. Въз основа на това през 1986 година на 138-ия Конгрес на Германската асоциация на лекарите хомеопати е изнесен отчет, в който се обобщава хомеопатичното изпитване на лекарството и резултатите от стотици клинични случаи, които удостоверяват детоксикиращия му резултат при разнообразни интоксикации и токсични натоварвания, както и успеваемостта му при сенна хрема и болести на черния дроб, жлъчката и панкреаса и други Лекарството е изследвано и от екип учени в Института за фармакологична биология към Мюнхенския университет, които откриват лек антибактериален резултат, както и доста повишение на фагоцитарната интензивност при използването му.

Окубака като хомеопатично средство

Действието на хомеопатичното лекарство Окубака се простира най-вече върху стомашно-чревния тракт (стомах, вътрешности, черен дроб, злобен мехур и панкреас). Монопрепаратът се предлага при гастроентерит след банкет на развалена храна, а също и при нетърпимост към избрани хранителни артикули или при краткотрайни промени в храненето, да вземем за пример при пътувания по непознати места, където кулинарните традиции са непривични. Има сведения за сполучливата му приложимост в случаи на чревни инфекции, цьолиакия, синдром на раздразнените вътрешности, болест на Крон и други (Homöopathisches Repetitorium, Karlsruhe: Deutsche Homöopathie Union).

Основните индикатори за използването на Окубака са отравяния от храна, само че също и когато възникне болест или дискомфорт вследствие от излагането на бактерии и отрови от околната среда. Посочва се и като лекарство за следствията от приложимост на химични лекарства, по време и след осъществяване на химиотерапия, както и превантивно за предотвратяване от тропически заболявания при пътувания. Сенна хрема, алергии и обриви също могат добре да се повлияят. Симптомите, които има човек, нуждаещ се от Окубака, са проблеми с концентрацията и паметта. Той може да е раздразним, депресивен, да показва безпокойствие, да е изтощен/уморен след зараза, може да страда от главоболие, мигрена и виене на свят. Пациентът може да претърпява гадене, повръщане, диария, стомашна и коремна болежка с отичане или киселини, липса на вкус.

Окубака D6 в домашната аптечка

Хомеопатичното лекарство има необятно приложение:
В случаи на хранително натравяне, при първите признаци на дискомфорт: коремна болежка, гадене, повръщане, диария, метеоризъм, газове. При гастроентерит след смяна на нормалната храна, например при пътешестване. В случай на преяждане и недоволство от издут стомах, газове и неприятно храносмилане. При диария като разследване от антибиотично лекуване и за детоксикация след края на лечението. Профилактично се предлага при предстоящ дискомфорт заради банкет на непозната храна или при подозрения за произхода и нейното качество. Може да се употребява и при подозрения по отношение на поносимостта и чувствителността на човек към храната, която ще употребява, и добавките в нея. Не бива да се не помни, че несъразмерното замърсяване на зеленчуците с инсектициди и пестициди също може да провокира мощна реакция при по-чувствителните хора.

Ако откриете съвпадане със свои недоволства, за възстановяване на положението може да се употребява Окубака в ниски потенции - D6, D30 (2-4 пъти на ден по 1 доза). При идни далечни пътувания до екзотични дестинации седмица по-рано може превантивно да се приема 3 пъти на ден по 1 доза. Най-добре е за избора на лекарство в вярна потенция пациентът да се съветва със своя доктор или фармацевт. Предоставената информация не може да анулира потребността от самостоятелна консултация с умел доктор хомеопат.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР