Октябърският районен съд в Улан Уде (столицата на руската република

...
Октябърският районен съд в Улан Уде (столицата на руската република
Коментари Харесай

В Русия осъдиха 61-годишна пенсионерка на почти 3 години затвор, защото набила 4-има полицаи от спецчастите


Октябърският областен съд в Улан Уде (столицата на съветската република Бурятия, б.р.)осъди 61-годишната пенсионерка Наталия Филонова на 2 години и 10 месеца затвор за „ принуждение над полицейски чиновници “, заяви уеб сайтът „ Хората на Байкал “, представен от опозиционния съветски „ Новая газета Европа “.

Прокуратурата желала 3 години тюрма за Филонова, само че съдът се „ смилил “ и съкратил пандиза с 2 месеца. Тя била приета за отговорна в нахлуване над 4-има чиновници на полицейските спецчасти.

Жената била задържана в края на септември предходната година за акция против мобилизацията в родната й Бурятия дружно с правозащитничката Надежда Низовкина. Според държавното обвиняване, до момента в който я водели в съда, Филонова убола един от силоваците с писалка по лицето, а на другия юначага счупила пръста. Намесели се още двама служители на реда, само че госпожа Филонова и тях „ набила и издрала “, твърди следствието.

После административните каузи за митингуване против мобилизацията били прекъснати, а през октомври й били повдигнати обвинявания за принуждение против служители на реда.

Наталия Филонова има 15-годишен приемен наследник, който управляващите й лишили в края на предходната година. Тийнейджърът бил разкарван по обществени центрове до март тази година, когато бил въдворен в сиропиталище в гр. Уст-Баргузинск. През август синът на Филонова съумял да позвъни на майка си и разказал, че постоянно го бият и насилват групи от сираците. Момчетата непосредствено му обяснявали, че го бият по заповед от шефа на детския дом.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР