Окръжният съд във Враца постанови най-тежката мярка за неотклонение- "задържане

...
Окръжният съд във Враца постанови най-тежката мярка за неотклонение- "задържане
Коментари Харесай

Постоянен арест за мъжа, запалил жена си

Окръжният съд във Враца постанови най-тежката мярка за неотклонение- "задържане под стража " по отношение на Н. П. /52 г./ от село Три кладенци, който е упрекнат, че на 15 септември посредством запалване съзнателно е умъртвил Т. П., с която живеел на фамилни начала,съобщиха от правосъдната палата.

Престъплението е осъществено по изключително непосилен за убитата метод, като дамата е получила над 95 на 100 изгаряния по тялото си.

Според данните от полицейското следствие вечерта на 15 септември Н.П. залял със запалителна течност към този момент заспалата си жена и я запалил, а по-късно се укрил. Полицията го откри след търсене на другия ден в необитаема къща край селото. Т. П. умря от раните си на 17 септември в софийска болница.

За това закононарушение Наказателният кодекс планува едно от най-тежките санкции - отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна, допълват в известието от съда.

Врачанският областен съд, откакто е анализирал събраните до този миг доказателства е решил, че съществуват всички предпоставки на Н. П. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, като е отчел и заплахата той да извърши друго закононарушение или да се укрие.

Определението на Окръжен съд - Враца не е дефинитивно и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период пред Апелативен съд - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР