Окръжният съд във Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка

...
Окръжният съд във Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста четиримата, обвинени за грабеж

Окръжният съд във Враца постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража “, по отношение на Г. Б., П. Б., Г. Б. и К. К. – четиримата, упрекнати за грабежа на 76-годишен самотноживеещ мъж в село Търнак, оповестиха от пресцентъра на съда.

Те са привлечени като обвинени от Окръжната прокуратура във Враца за това, че през нощта на 7 против 8 юни, в съучастничество, а обвиненият Г. Б. - и при изискванията на рисков рецидив, са лишили 1500 лв. от С.Д. от същото село, като са използвали мощ. При нападението в дома му четиримата нанасят голям брой удари с ръце и твърди предмети по главата, тялото и крайниците на стопанина. От побоя С.Д. получава междинна телесна щета.

Мъжът към момента се лекува в плевенска болница. Престъплението, за което четиримата са привлечени като обвинени, е наказуемо с „ отнемане от независимост “ за период от пет до 15 години. Съдът е приел, че от събраните до момента доказателства има обосновано съмнение за съпричастност на обвинените към действието, за което са упрекнати. Определението на Врачанския областен съд предстои на неотложно осъществяване и може да бъде обжалвано и протестирано в законоустановения период пред Апелативния съд в София.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР