Окръжният съд във Велико Търново постанови по 4 години затвор

...
Окръжният съд във Велико Търново постанови по 4 години затвор
Коментари Харесай

Те отвлякоха младеж за 200 хиляди лева откуп, но не очакваха това, което ще им се случи

Окръжният съд във Велико Търново постанови по 4 години затвор за петима похитители на юноша от Горна Оряховица и желан откуп от 200 000 лв.. Извършителите на дръзкото похищение в края на октомври предходната година, ще би трябвало да платят и общо 478 лв. разходи по делото. Наказнията бяха наложени след реализирано съглашение с прокуратурата, оповестява " Труд ".

Криминалисти от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново със съдействието на служители на реда от София, Плевен и Ловеч задържаха създателите на злодеянието при започване на ноември предходната година, броени дни след закононарушението. Петият участник в незаконната група се бе укрил и бе разгласен за търсене. Отвличането бе осъществено към 22 часа на 27 октомври в квартал “Калтинец” в Горна Оряховица. В злощастната вечер мъж подал сигнал в полицията в железничарския град, че 19-годишният му наследник е похитен.

Злосторниците причакали младежа пред дома му, нападнали го, завързали го и го натъпкали го в персоналния му автомобил “Мерцедес”. После отпрашили с цялостна газ в незнайна посока. Малко по-късно бандитите се обадили на татко му Светослав Николов по телефона. Заявили му, че младежът е при тях ище го пуснат против крупната сума. Те дали указания на бащата да отиде на изхода на горнооряховското село Първомайци, а до табелата ще откри телефон, по който ще бъдат водени диалози за предаването на парите и освобождението на момчето.

Вместо да извърши нарежданията, родителят алармирал криминалистите и неотложно били подхванати заградителни мероприятия. Задействан бил и проект за взаимоотношение с частните охранителни компании, които също се присъединили в издирването. През това време откакто излезли от града, маскираните похитители нанесли побой на завързания юноша. После спрели край великотърновското село Пушево, зарязали мерцедеса в крайпътна равнища и трансферирали жертвата в лек автомобил “Ауди А 80” и траяли. Ненадейно обаче колата, която била купена два дни преди случая от един от причинителите особено за плануваното похищение, се развалила. В същото време бандитите забелязали, че регионът гъмжи от полиция и били принудени да оставят младежът в центъра на Хотница, а аудито било зарязано в канавка.

Полицаите бързо разкрили бялото ауди, което било без регистрационни номера. По номера на рамата открили притежателя на возилото и по този начин почнало разплитането на закононарушението. Криминалистите влезнали в дирите на причинителите. На 3 ноември 2016 г била извършена огромна спецоперация и арестувани четирима от създателите на действието, които се оказали от Плевен, Тетевен и от павликенското село Стамболово. Сред тях е и тарторът на закононарушението.Окованите с белезници са Тони Петров, Велин Блажев, Емил Сердев и Ибрахим Рашидов и са на 24,27,29 и 36 години.Издирваният участник пък е Румен Радоев на 24 г от Плевен. Броени дни по-късно и той е бил хванат. На арестуваните бяха повдигнати обвинявания по чл.142 от Наказателен кодекс за похищение, по чл.346 от Наказателен кодекс за незаконно лишаване на автомобил и по чл.198 от Наказателен кодекс за обир на златни ланци и телефон от похитения. При разпитите арестуваните са създали цялостни признания.

Две от лицата са престъпно проявени и осъждани за обири и грабежи. Всички са безработни. Отвлеченият също е незает, само че е от заможна ромска фамилия. Според мълвата кланът се слави, че препечелва солидни суми посредством телефонни измами. От полицията и прокуратурата обаче не пожелаха да кажат дали околните на отвлечения юноша имат престъпни досиета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР