Окръжният съд във Варна настани за изследване в психиатрично заведение

...
Окръжният съд във Варна настани за изследване в психиатрично заведение
Коментари Харесай

Настаниха в психиатрия мъжа, отговорен за пожара в старчески дом във Варна

Окръжният съд във Варна настани за проучване в психиатрично заведение за 30 дни Неделчо М., който е притеглен към наказателна отговорност за палежа в Дома за остарели хора „ Св. Георги “ във Варна.

В пожара починаха четирима души, а две дами са в болница.

Наказателният кодекс планува за това закононарушение отнемане от независимост от 5 до 15 години.

53-годишният мъж е лежащо болен с детска церебрална парализа и подозрения за психологично разстройство. Поради тази причина тричленен правосъден състав организира изнесено съвещание в Първа психиатрична клиника в УМБАЛ „ Св. Марина “ - Варна. В момента мъжът е настанен там и е под полицейска защита.

Макар връзката с него да е била доста сложна, мъжът е декларирал, че схваща защо е правосъдното произвеждане и че сега се усеща добре.

За да бъде осъществено обширно проучване, което ще даде отговор за вменяемостта на обвинения, както и дали сега на палежа е разбирал какво прави, съдът е назначил сложна съдебнопсихиатрична експертиза с присъединяване на психолог.

До 30 дни назначените от съда движимости лица би трябвало да изготвят умозаключение, което ще бъде основно за захода на делото. Определението на Окръжния съд във Варна предстои на обжалване пред Варненския апелативен съд в тридневен период.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР