Окръжният съд във Варна наложи условна присъда на 60-годишен мъж,

...
Окръжният съд във Варна наложи условна присъда на 60-годишен мъж,
Коментари Харесай

Съдът във Варна наложи условна присъда на 60-годишен мъж за укриване на данъци

Окръжният съд във Варна наложи условна присъда на 60-годишен мъж, избегнал заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери. Обвиняемият получи наказване " отнемане от независимост " за една година и половина, което се отсрочва с 3 години изпитателен период.

Подсъдимият управлявал компания, чийто притежател го упълномощил за това, тъй че тя правила комерсиална активност единствено официално.

Документално се осчетоводявали сделки на артикули и осъществяване на строителни услуги, само че компанията в никакъв случай не осъществявала действително активност, не разполагала с активи, в никакъв случай не е наемала служащи, прецизират от държавното обвиняване.

В интервала от декември 2018 година до края на юни 2021 година, в изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на прокурист на частната компания, обвиненият избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – 144 889.06 лв.. От тях 48 313.11 лв. са изискуем корпоративен налог, а 96 575.95 лв. - Данък добавена стойност. 

Той не подал заявления, удостоверил лъжи в подадени годишни и месечни заявления, а в дневниците към тях - неистинен покупко-продажби, и приспаднал неследващ се данъчен заем.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР