Окръжният съд в Сливен остави за постоянно под стража 21-годишния

...
Окръжният съд в Сливен остави за постоянно под стража 21-годишния
Коментари Харесай

Заподозреният за убийството в Сотиря остава под стража

Окръжният съд в Сливен остави за непрекъснато под стража 21-годишния Мартин Трифонов, който е упрекнат в ликвидиране и обезчестяване на седемгодишното момиче от сливенското село Сотиря. Съдът заседава при закрити врата в регионалната болница в Сливен, където Трифонов е настанен след залавянето му на 16 август. Той бе прострелян в краката при акцията по задържането му.

Състоянието на Трифонов не е разрешило да бъде превозен до съда. Заподозреният е упрекнат за ликвидиране на малолетно дете по изключително нечовечен метод, за обезчестяване и за блудничество. Най-тежкото наказване по тези закононарушения е пожизнен затвор без право на подмяна.

Задържаният е направил цялостни признания и споделя, че осъзнава какво е направил. При проучвания на биологичните материали на местопроизшествието е изолиран ДНК-профил на Мартин Трифонов. Защитата му няма да апелира непрекъснатото задържане под стража.

" Дал е пояснение за своето държание с несъразмерната приложимост на алкохол, обяснил е механизма за причиняване на пострадванията. Използвал е камък, което съответствува с повода за настъпване на гибелта – тежка черепно-мозъчна контузия ", заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова пред бТВ. По думите ѝ следствието е потвърдило, че упрекнатият за тежкото закононарушение е закупил алкохол от локалното заведение.

Прокурор Арнаудова изясни, че нямат данни за несъответстваща първа здравна помощ при детето, каквито обвинявания имат околните. Тя сподели още, че контузията на момичето е била несъвместима с живота.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР