Окръжният съд в Пазарджик не уважи искането на прокуратурата за

...
Окръжният съд в Пазарджик не уважи искането на прокуратурата за
Коментари Харесай

Младежът без книжка, убил пешеходка, излиза от ареста

Окръжният съд в Пазарджик не почете настояването на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - " Задържане под стража " на 19-годишния юноша, който на 21 май подкара автомобил, без да има брошура, и умъртви несъзнателно 92-годишна пешеходка в близкото село Добровница. Вместо това му е наложена " Парична гаранция " от 3000 лв..

Има обосновано съмнение, че младият мъж е направил закононарушението, за което е упрекнат, регистрираха магистратите. Той не е осъждан, не е осъждан, няма регистрирани заявителски материали в полицията, макар че има издадено наказателно разпореждане за шофиране, без да е дееспособен лидер и формиран електронен фиш. Отчетени бяха още добритехарактеристични данни на обвинения и фактът, че след осъществяване на действието е оказал помощ на потърпевшата, като незабавно я е превозил до Спешна помощ в Пазарджик. Смята се, че няма действителна заплаха да се укрие, защото има трайно открито местопребиваване и непрекъснат адрес в страната. За това закононарушение се планува наказване от 3 до 15 години отнемане от независимост.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд в Пловдив в 3-дневен период. Делото е планувано за 1 юни 2023 година от 10:00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР