Окръжният съд в Благоевград наложи постоянна мярка за неотклонение задържане

...
Окръжният съд в Благоевград наложи постоянна мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Студентът, убил родителите си, застана окован пред съда и поиска втори шанс

Окръжният съд в Благоевград наложи непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " на 24-годишния студент по осведомителни технологии Илия Априлов, който умъртви по изключително нечовечен метод родителите си, а по-късно подпали фамилното жилище в благоевградския квартал " Ален мак ".
Още по тематиката
Младият мъж е обвинен за две закононарушения - умишленото убийството на 60-годишния си татко Васил и 53-годишната си майка Бистра и за незаконно лишаване на моторно транспортно средство. За двойното ликвидиране плануваното в закона наказване е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Жестокото закононарушение бе осъществено през вчерашния ден. Минути преди 1 часа на тел. 112 е подаден сигнал за зародил пожар в жилище в ж.к. „ Ален мак “. При идване на място пожарникарите намерили вратата на жилището отворена. При потушаването на огъня са били открити телата на двама души - Васил и Бистра Априлови. При огледа по главите на жертвите са открити голям брой пострадвания.

В жилището е бил открит и теслата, с която най-вероятно студентът е умъртвил родителите си. Огнеборците са открили, че пожарът почнал от няколко огнища. Няколко часа по-късно, към 04,00 часа, е постъпила информация за независимо аварирал микробус в региона на Кресненското дефиле. Превозното средство е било ръководено от сина на убитите – 24-годишният Илия Априлов. Установено е, че бусът е откраднат от ж.к „ Струмско “.

Днес Илия Априлов бе доведен в правосъдна зала с оковани с белезници ръце и крайници и под засилен полицейски ескорт. Младежът, който е третокурсник в Югозападния университет " Неофит Рилски ", сподели пред магистратите, че няма юрист, по тази причина му бе назначен длъжностен бранител - Мария Георгиева.

Той изрази страдание, само че съобщи, че не знае какво му се е случило и помоли съдията за втори късмет. По думите на Априлов, той се страхувал от пандиза.

" Всичко стартира с едни хапчета, антибиотици, които ми предписаха на 23 септември, тъй като се почувствах зле, до момента в който бях в болница с татко ми, който получи инсулт ", показа Илия.

Адвокат Георгиева изиска от съда обвиненият да бъде прегледан от психиатър, който да откри дали е схваща дейностите си, т.е дали е вменяем, само че съдията не се съгласи, като изясни, че такава експертиза следва да бъде направена в хода на следствието.

Съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение. Решението може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР