Окръжната в прокуратура в Хасково привлече като обвиняем турски гражданин

...
Окръжната в прокуратура в Хасково привлече като обвиняем турски гражданин
Коментари Харесай

Хванаха над 1 тон контрабандни препарати за растителна защита на „Капитан Андреево“

Окръжната в прокуратура в Хасково притегли като обвинен турски жител за контрабанда на препарати за растителна отбрана за 78 300 лв., оповестиха от обвиняването.

На 20 май, на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " дошъл микробус с непозната регистрация, пренасящ матраци от Турция за България . По метода „ разбор на риска “ транспортното средство било селектирано за щателна митническа инспекция.

При осъществената такава в товарното поделение на транспортното средство сред заявената стока митническите чиновници разкрили 35 броя кашони, съдържащи 500 броя пакети и 510 броя бутилки с препарати за растителна отбрана, които били контрабандно импортирани в страната ни.
 Агенция
Според експертизата на вещото лице контрабандните артикули са на стойност 78 300 лв.. Те и микробусът са били арестувани. По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ митнически контрольор.

Водачът на товарния автомобил - на 32 година, турски жител, е притеглен към наказателна отговорност. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на 2000 лв., както и „ възбрана за овакантяване рамките на Република България ”, с изключение на с позволение на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР