Окръжната прокуратура във Варна внася искане във Варненския окръжен съд

...
Окръжната прокуратура във Варна внася искане във Варненския окръжен съд
Коментари Харесай

Съдят румънеца, убил с кола дете на паркинг в Морската на Варна

Окръжната прокуратура във Варна внася искане във Варненския областен съд за установяване мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на румънския жител Адриан К.

Вчера той е бил притеглен като обвинен за причиняване по несъобразителност гибелта на 5-годишно дете на паркинг в Морската градина във Варна.

С разпореждане на дежурния прокурор в Окръжната прокуратура е арестуван за период до 72 часа, с цел да бъде доведен в съда.

Роденият през 1986 година Адриан е без непрекъснат адрес в България и по тази причина има действителна заплаха да се укрие, счита прокуратурата, което е едно от основанията да се изиска най-тежката мярка за неотклонение.

Тежкото пътно-транспортно произшествие, при което бе прегазено 5-годишно дете стана в събота, 29 юни, към 17 часа, на паркинг в Морската градина. Румънският жител навлязъл с автомобила си в паркинга до зоологическата градина, с цел да паркира. Семейството на потърпевшото дете вървяло към своя автомобил, който към този момент бил паркиран на там. Механизмът на настъпване на произшествието е в развой на определяне посредством всички надлежни процесуални начини и средства.

Адриан К. бил тестван с дрегер, който не посочил съществуване на алкохол в кръвта. Взета му е и кръвна проба, която ще открива дали е използвал упойващи субстанции.

В автомобила с изключение на лидера била брачната половинка му и нейните родители, които следва да бъдат разпитани.

Разпитани са очевидци на тежкото пътно-транспортно произшествие. Назначени са автотехническа, биологична и съдебномедицинска експертиза.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР