Окръжната прокуратура във Варна категорично не приема постановената оправдателна присъда

...
Окръжната прокуратура във Варна категорично не приема постановената оправдателна присъда
Коментари Харесай

Искат отмяна на оправдателната присъда на лекар за смъртта на варненка

Окръжната прокуратура във Варна изрично не приема постановената оправдателна присъда на доктор Димитър Г., произнесена от състав на Варненския областен съд.

С нея лекарят бил приет за невиновен по повдигнатото обвиняване за причиняване на гибел на пациентка по несъобразителност. Окръжната прокуратура във Варна не поддържа обвиняването за същото закононарушение, с което на съд е била предадена и дежурната здравна сестра, която също била оправдана с присъдата на Варненския областен съд.

Във въззивния митинг на прокуратурата, импортиран в Апелативния съд във Варна, се упорства постановената оправдателна присъда на доктор Димитър Г. да бъде анулирана и вместо нея да бъде произнесена друга, с която лекарят да бъде приет за отговорен, както и да му бъде наложено наказване съгласно предлагането на обвиняването - отнемане независимост до 3 години, което да бъде отсрочено с 5-годишен изпитателен период, и да бъде лишен от право да упражнява лекарска специалност.

С действието си доктор Димитър Г. съгласно обвинителния акт е предизвикал гибелта на 24-годишна пациентка, като не е осъществил следоперативен надзор и наблюдаване на локалния и общия статус, виталните индикатори и вероятно лабораторните проучвания.

Лекарят погрешно употребявал стягащ медикамент, не е реагирал съответно на обявените му данни за положението на пациентката и е трансферирал грижите за нея на други лица, като е давал нареждания и съвещания по телефона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР