Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд с обвинителен акт

...
Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Предадоха на съд четворния убиец от Каспичан

Окръжната прокуратура в Шумен съобщи на съд с обвинителен акт Петър Петров /на 64 г./, обвинен за четворно ликвидиране в гр. Каспичан. Това оповестиха от Окръжната прокуратура в Шумен.

По данни на правосъдната институция мъжът на 24 септември 2018 година в Каспичан съзнателно е умъртвил Славка Петрова, Веселин Петров, Георги Великов и Гуля Великова, по изключително непосилен метод за жертвите метод и с особена свирепост, като убийствата са осъществени преднамерено. През 2015 година Петров се пенсионирал и се върнал в Каспичан, където живеели възрастният му татко, а в другия вход - и потърпевшите Георги и Гуля Великови, които му били чичо и леля. Между Петров и Великови възниквали спорове, наложила се е и интервенция на полицията. Причина за пререканията било това, че Великови постоянно гонели Петров от къщата, защото считали, че не би трябвало да живее там. През есента на 2018г., пред очевидци, обвиненият отправял закани по адрес на родствениците си.

На 24 септември на улицата, пред къщата, сред Петров, който бил използвал алкохол и Гуля Великова, зародил спор. Обвиняемият се прибрал в дома си, поставил дребна брадвичка в торбичка и се отправил към дома на чичо си, където влезнал през назаключена входна врата. Намерил чичо си и леля си в стая на първия етаж и ги попитал по кое време ще спрат да го гонят от къщата. Великова му дала отговор, че няма да спрат нито те, нито децата им. Тогава Петров извадил брадвичката и нанесъл на Великова смъртоносни удари. Веднага по-късно нападнал по същия метод и умъртвил чичо си. След това причинителят желал да излезе от къщата, само че в коридора срещнал децата на умъртвените, които също умъртвил.

В хода на следствието са осъществени голям брой процесуално - следствени дейности, сред които огледи, разпити, съдебно-медицински експертизи, психическа и психиатрична експертиза. Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Шуменския областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР