Окръжната прокуратура в Русе ще разследва случая, при който 11-годишно

...
Окръжната прокуратура в Русе ще разследва случая, при който 11-годишно
Коментари Харесай

Прокуратурата се заема да разследва смъртния случай на удареното от мълния дете в Русе

Окръжната прокуратура в Русе ще проверява случая, при който 11-годишно момче почина, откакто беше изумено от гръмотевица на футболно игрище. Това оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на информация от правосъдния орган.

В сряда вечерта, до момента в който са били на подготовка по футбол на стадион " Дунав " в Русе. Едното от тях е умря, а другото е в тежко положение, само че то към този момент диша независимо.

Прокуратурата ще ревизира дали има данни за осъществено закононарушение - причиняване на гибел " заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно-регламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха " (по член 123 от Наказателния кодекс).

Следствените органи ще проверяват събитията за случая, свързани с условията за сигурност на футболното игрище, съществуването и годността на системите за мълниезащита, положението и заземяването на електрическите тела, както и дължимото държание в това отношение на съответните лица.

По-рано кметът на Русе Пенчо Милков разгласи, че общината стартира инспекция на концесионера на стадиона на ФК " Дунав ". Фирмата ръководи обекта от пет години, като твърди, че има нова мълниезащита.

На мястото на случая към този момент е осъществен първичен оглед, оповестява Българска национална телевизия, като следва да бъдат изискани документи, да бъдат разпитани очевидци и да се назначат механически и медицински експертизи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР