Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за пране на

...
Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство за пране на
Коментари Харесай

Прокуратурата в Разград в акция срещу пране на пари и укрити данъци в големи размери

 Окръжната прокуратура в Разград управлява досъдебно произвеждане за пране на пари и укрити данъчни отговорности в огромни размери, осъществено като продължавано закононарушение. Днес сутринта с позволение на Разградския областен съд са били осъществени претърсвания и изземвания на четири адреса – два в Разград и два в село Ясеновец, Разградска област, съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.  

В специфичен тайник на един от адресите са открити и конфискувани към 400 000 евро, 150 000 лв. и към 3 кг злато. Тайникът бил в стена, прикрит зад картина. Иззети са и няколко първокласни немски автомобила, употребени от няколко лица, които съгласно прокуратурата имат съпричастност към прането на пари и укритите налози в огромни размери. Те са арестувани за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. За период до 72 часа Окръжната прокуратура в Разград задържа 62-годишният Шакир М. Сред арестуваните в полицията са Сезгин М., който е наследник на Шакир, и Сюзен С., които живеят на фамилни начала, и синът от първия му брак.

От събраните по досъдебното произвеждане доказателства досега излиза наяве, че макар неналичието на приходи в България 62-годишният Шакир М. придобил през август предходната година неподвижен парцел в село Ясеновец с издигната в парцела къща със застроена повърхност от близо 200 кв. м и гараж. В същото време неговият наследник Сезгин населява различен парцел в селото на същата улица. Имотната фамилия от Ясеновец има и магазин в Разград, закупен през предходната година.

Установено е, че средствата за имотните покупко-продажби са добити посредством тежко съзнателно закононарушение, каквото е прането на пари по член 253, алинея 4, по отношение на алинея 3, т. 2 от Наказателен кодекс, наказуемо с отнемане от независимост от 3 до 12 години и санкция от 20 000 до 200 000 лв..

Шакир М. е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в огромни размери през интервала от 30 април 2016 до 30 април 2018 година, като не е подал заявления за облагаеми приходи от източници в чужбина.

Синът му Сезгин има апартамент в Разград, както и микробус. Живеещата с него на фамилни начала Сюзен има апартамент и фризьорски салон в Разград и първокласен автомобил БМВ. Синът на Сезгин кара спортно  БМВ.  

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжната прокуратура в Разград. След преценка на събраните доказателства прокуратурата ще реши дали да продължи периода на задържането на Сезгин, Сюзен и синът на Сезгин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР