Окръжната прокуратура в Хасково привлече в качеството на обвиняем по

...
Окръжната прокуратура в Хасково привлече в качеството на обвиняем по
Коментари Харесай

Повдигнаха 3 обвинения срещу стрелеца-беглец от Сърница

Окръжната прокуратура в Хасково притегли в качеството на обвинен по три обвинявания стрелеца - дезертьор от хасковското село Сърница.
Още по темата
55-годишният Бейсим Сафил ще бъде разследван за опит за ликвидиране на съседа си Мюмюн Мюмюн, за закана за ликвидиране към същия и за нелегално владение на оръжие, заяви на брифинг зам.-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев.

Този понеделник в 18,40 часа дългогодишният съседски спор за пашата на животни на Салиф с семейството на Мюмюн прерастна в кавга и сборичкване. Криминално проявеният стреля със самоделна ловна едноцевна пушка против съперника си, рани с нож жена му, и избяга в гората с друга противозаконна пушка. След това в тъмната част на деня той стреля и към пристигналите да го задържат служители на реда.

В полицейската интервенция за задържането и неутрализирането на идващия ден участваха над 200 чиновници на Министерство на вътрешните работи от разнообразни служби и ловци. Беглецът обаче бе арестуван първо от пастир в землището на кърджалийското село Черноочене, който също заплашил, а по-късно и от органите на реда.

Срещу съселянина си той е произнесъл опасността " Ще те утрепя ", което би могло да възбуди аргументиран боязън за осъществявнето й, посочи Лавчев.

Той добави, че съгласно Наказателния кодекс наказването за най-тежкото от трите действия - " опит за ликвидиране " е от 10 до 20 години.

Понастоящем обвиненият се намира в болница, където се лекува, откакто бе прострелян при залавянето му. С разпореждане му е наложена мярка " задържане " за период от 72 часа. Предстои обвиняването да внесе в съда искане за мярка за неотклонение " задържане под стража ", уточни Лавчев.

На въпрос той разясни, че няма спънки вероятно изнесено правосъдно съвещание да се състои в лечебното заведение, където се намира.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР