Софийска градска прокуратура протестира пускането под домашен арест на Ивет

...
Софийска градска прокуратура протестира пускането под домашен арест на Ивет
Коментари Харесай

Прокуратурата иска да върнат в ареста внучката на убитата актриса Виолета Донева

Софийска градска прокуратура стачкува стартирането под домакински арест на Ивет Стайкова.

Момичето е упрекната в убийството на баба си - актрисата Виолета Донева. Преди ден мярката на Ивет бе променена от задържане под стража в домакински арест.

От обвиняването припомнят, че тя убийството, за което е упрекната тя е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост.

Според обвинителния акт Ивет умъртвила баба си с кухненски нож с дължина на острието 12 см. и нанесла на старата жена 54 прободно-порезни рани в региона на главата и тялото, шест от които засегнали витално значими органи. През това време потърпевшата била в схващане и изпитвала болежка и страдалчество при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, вследствие на което настъпила гибелта на починалата актриса.

Прокуратурата счита, че е налице основателно съмнение, че подсъдимата е направила закононарушението. Според наблюдаващия прокурор съдът погрешно е счел, че е налице занижен интензитет на заплахата подсъдимата да се укрие или да извърши закононарушение. Престъплението, за което е упрекната Ивет планува най-тежките санкции, а точно отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. От всички доказателствени материали несъмнено е открито въздействието от приема на наркотични субстанции върху душeвността и държанието на подсъдимата. С наложената мярка за неотклонение домакински арест е лимитирано свободното напредване на младата жена, само че не и визитата на трети лица на адреса, които биха могли да я снабдят с наркотични субстанции, с което заплахата от осъществяване на закононарушение става не хипотетична, а действителна.

Един от претекстовете на съда да пусне Ивет Стайкова под домакински арест беше нейното единодушие да се подлага постоянно на проби за приложимост на дрога. Мярката ще бъде изпълнявана в дома на другата й баба.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР