Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми двама българи по

...
Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми двама българи по
Коментари Харесай

Контрабанда: Спипаха двама със златни накити за близо ч етвърт милион

Окръжната прокуратура в Хасково притегли като обвинени двама българи по досъдебни производства за контрабанда на общо 2534 грама златни произведения на обща стойност 235 739 лв., оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

От там прецизират, че единият от обвинените - 40-годишен мъж, е притеглен за това, че на 31 юли през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " персонално и посредством други три лица, пренесъл през границата на страната - от Турция в България, артикули за търговски цели в огромни размери. Става въпрос за златни украшения с общо тегло 977 грама, всички на обща стойност 90 863,79 лв..

Стоката е открита в дамска раница на задната седалка при митническа инспекция на лек автомобил, както и в джобовете на пасажерите в колата, при осъществени персонални прегледи. Преди инспекцията водачът на автомобила и тримата му спътници оповестили в зоната за митнически надзор, че нямат нищо за обявление. След разкриване на накитите, тестваните показали, че всички украшения са благосъстоятелност на единия от пасажерите - български жител.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Окръжна прокуратура - Хасково ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него.

За преместване през границата на страната артикули за търговски цели в огромни размери – златни украшения, Окръжната прокуратура в Хасково е привлякла като обвинен и друго лице. Това е мъж на 39 години, който пътувал на 1 август от Турция за България с лек автомобил. На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " лидерът оповестил, че няма нищо за обявление. Но в хода на контролните дейности митническите чиновници разкрили в две чанти пакети с недекларирани златни огърлици, пръстени, гривни и други украшения с общо тегло 1557 грама 14-каратово злато на обща на стойност 144 875,40 лв..

Спрямо обвинения 39-годишен мъж е взета мярка за неотклонение " гаранция " и възбрана да напуща рамките на Република България, показват още от прокуратурата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР