Окръжната прокуратура в Бургас ръководи разследването по досъдебно производство за

...
Окръжната прокуратура в Бургас ръководи разследването по досъдебно производство за
Коментари Харесай

Кокаинът, заловен в контейнер с банани в Бургас, струва 7 млн. долара

Окръжната прокуратура в Бургас управлява следствието по досъдебно произвеждане за държане за разпространяване на 170 кг кокаин.

Наркотичните субстанции бяха открити при инспекция, осъществена от митнически чиновници на резервоар, пренесен с транспортен съд на едно от бургаските пристанища.

Подробности за следствието предоставиха пред медиите през днешния ден окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, наблюдаващият случая прокурор Елка Добрикова, Петя Банкова – шеф на Агенция „ Митници “ и Стефан Бакалов-началник отдел „ Борба с наркотрафика “ към Агенция „ Митници “ и старши комисар Лъчезар Момчев-директор на РДГП-Бургас.

Те оповестиха, че арестуваното количество кокаин е най-голямото в историята на територията на бургаския пристанищен комплекс. Наркотичното вещество е било сложено в резервоар, който е бил по метода „ разбор на риска “.

Кокаинът е бил разпределен в общо 150 пакета. По цени на свободния пазар общата стойност на арестувания кокаин възлиза на 6.8 милиона щатски $. Товарът е дошъл с транспортен съд, който е превозвал контейнери с банани. Първоначално той е бил претрупан в еквадорския град Гуякил, а маршрутът му е минал през Панама, Малта, Италия и България.

Към сегашния миг по досъдебното произвеждане няма арестувани лица.

Присъстващите оповестиха нулева приемливост към този тип закононарушения и подчертаха отличното взаимоотношение сред Окръжна прокуратура-Бургас, Агенция „ Митници “ и Гранична полиция, довело до задържането на рекордното количество кокаин.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР