Окръжна прокуратура Велико Търново даде подробности за спецакция в Стражица

...
Окръжна прокуратура Велико Търново даде подробности за спецакция в Стражица
Коментари Харесай

Прокуратурата: По три микробуса на седмица са тръгвали нелегално към ЕС

Окръжна прокуратура Велико Търново даде детайлности за спецакция в Стражица преди няколко дни, при която беше конфискувано огромно количество евро, намерено във вакуумирани пликове.

„ Случаят касае досъдебно произвеждане за пране на пари.  Престъплението, от което са генерирани средствата, е реализиране на публичен превоз без съществуването на лиценз ”. Това заяви на брифинг представителят на Окръжна прокуратура Велико Търново Илиян Благоев.

„ Била е основана стройна организация за превоз на пасажери от България  в посока Западна Европа и назад. Всяка седмица от страната ни са тръгвали по три микробуса към страни от Европейски Съюз. Имаме събрани доказателства за курсове към Холандия и Германия. От там също са потегляли микробуси в противоположна посока. Този превоз е бил заплащан като не са издавани никакви документи за получените суми. По този метод лицата са получавали средства, които не са декларирани ”, уточни наблюдаващият прокурор  Радослав Батанов.

Той не даде детайлности за това по какъв начин тези средства са били изпирани в страната ни. За закононарушението законът планува с изключение на отнемане от независимост, по този начин и санкция и конфискация на имущество.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР