Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 22-годишната П.С. и

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 22-годишната П.С. и
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд жена и мъж за държане и разпространение на наркотици

 Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 22-годишната П.С. и 28-годишния З.К. за това, че без съответно позволение, държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции, оповестиха за Varna24.bg от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Жената е упрекната и за това, че е популяризирала марихуана на трето лице.

През декември 2020 година, при профилирана интервенция, полицейски чиновници подхванали претършуване в дома на П.С. и З.К. в ж.к. " Аспарухово “, откакто ден по-рано била арестувана млада жена, закупила наркотични субстанции от тях. При идването на чиновниците на реда, обвиненият направил опит да изхвърли всички неразрешени вещества от вкъщи си, само че това не останало неусетно.

В резултат на осъществените дейности по следствие на случая е открито, че мъжът и дамата държали в къщата си марихуана с общо тегло 105,49 грама и метамфетамин с тегло 25,54 грама, като наркотичните субстанции били готови за разпространяване. При обиските са конфискувани още мобилни телефони, пари и мелнички за култивиране на марихуаната.

Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане по делото против двамата обвинени. Ако бъдат приети за отговорни, П.С. и З.К. могат да получат наказване отнемане от независимост от две до осем години и санкция от пет до двадесет хиляди лв. за всеки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР