Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 48-годишната Мария Димитрова. Тя

...
Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 48-годишната Мария Димитрова. Тя
Коментари Харесай

Съдят жената, прегазила млада пловдивчанка, защото е нефилим

Окръжна прокуратура–Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 48-годишната Мария Димитрова. Тя е предадена на съд за това, че на 30.06.2021 година в гр. Пловдив на бул. „ Пещерско шосе “, при ръководство на лек автомобил, марка „ Волво “, е нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата и съзнателно е предизвикала междинна телесна щета на 31-годишната Петя, довела до разстройство на здравето й – закононарушение по член 342, алинея 3 писмен знак „ Б “пр. 1вр. алинея 1 прочие 3 от Наказателния кодекс.

На 30 юни 2021 година Мария Димитрова посетила магазини в гр. Пловдив, след което се качила в автомобила си и потеглила по бул „ Пещерско шосе “. По това време Петя А. се намирала на пешеходна пътека на булеварда. Въпреки че я видяла, Димитрова отклонила колата и преднамерено минала в платното за насрещно придвижване, без да понижава скоростта. Там се намирала Петя и в този миг Димитрова я блъснала с автомобила си.

От удара потърпевшата се превъртяла и паднала на тротоара Димитрова траяла придвижването си още няколко метра и спряла. Тя се доближила към потърпевшата пешеходка, като към нея тръгнал и различен очевидец на злополуката. Обвиняемата му споделила да не я пипа, защото е „ нефилим “ т.е. човек без душа.

Двете дами не се познавали. Водачката на автомобила е била тествана за алкохол и опиати, като пробите й били негативни. Пострадалата е била откарана в болница и е открито, че е получила междинни телесни повреди. В хода на следствието е направена сложна съдебно-психиатрична експертиза, от чието умозаключение е видно, че обвинената не страда от психологично заболяване.

Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР