Окръжна прокуратура-Пловдив провежда разследване срямо съпрузи за извършени тежки умишлени

...
Окръжна прокуратура-Пловдив провежда разследване срямо съпрузи за извършени тежки умишлени
Коментари Харесай

Разследват съпрузи за измами и пране на пари в особено големи размери

Окръжна прокуратура-Пловдив организира следствие срямо съпрузи за осъществени тежки умишлени закононарушения - машинация в изключително огромни размери и пране на пари, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

По случая е открито, че от ноември 2014 година до юни 2017 година С.П.С. /на 47 години/ е направила голям брой измами на територията на страната, като е ощетила разнообразни лица, придобивайки за себе си полза на стойност над 400 000 лева При тази си активност С.П.С. се е представяла за длъжностно лице, включително за чиновник на прокуратурата.

По отношение на С.П.С. е повдигнато обвиняване за общо седем измами, като закононарушението е в изключително огромни размери, представляващо изключително тежък случай. За това закононарушение законът планува наказване "лишаване от независимост " от три до 10 години и конфискация до половината на имуществото на отговорния.

От събраните по делото доказателства е открито, че С.П.С., в съучастничество със брачна половинка си И.Б.С., /на 52 г./ в Пловдив са правили финансови интервенции и покупко-продажби с парите, добити от С.П.С. вследствие на измамите. В тази връзка им е повдигнато обвиняване за "пране на пари ", което са направили в съучастничество. За това закононарушение се планува наказване "лишаване от независимост " от три до дванадесет години и санкция от двадесет хиляди до двеста хиляди лв..

Двамата обвинени са арестувани с разпореждане на Окръжна прокуратура-Пловдив за период от 72 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР