Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четирима

...
Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четирима
Коментари Харесай

Обвиниха и задържаха четирима мъже за грабежа на 14 кг марихуана и стрелбата с автомат

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли като обвинени и задържа четирима мъже за държане за разпространяване на 14 кг марихуана, предмет на следващ обир в землището на с. Болярино

Припомняме, на 2 януари 2021 година от Окръжна прокуратура – Пловдив оповестиха за водено досъдебно произвеждане с предмет – обир на 14 кг марихуана. На същата дата, 02.01.2021 година, с разпореждане на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив, са отделени материали в друго досъдебно произвеждане, предмет на следствие по което се явяват дейностите на лица във връзка държане за разпространяване на процесните наркотични субстанции – 14 кг марихуана.

В хода на следствието са събрани доказателства, че четирима мъже имат отношение към държането на опиата. На 3 януари 2021 година, по отношение на М.И., И.И., Й.Т., И.П., са повдигнати обвинявания за това, че на 29.12.2020 година, в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, в съучастничество, като причинители, без съответно позволение са държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции в огромни размери – 14 кг марихуана – закононарушение по член 354а алинея 2 вр. алинея 1 вр. член 20 алинея 2 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. За това закононарушение е планувано наказване „ отнемане от независимост “ за период от 3 до 12 година и санкция от 10 000 до 50 000 лв.. Обвиняемият И.П. е направил закононарушението при изискванията на рисков рецидив, респективно правната подготовка на осъщественото от него действие е по член 354а ал.2 т. 4 вр. алинея 1 вр. член 20 алинея 2 вр. член 29 алинея 1 писмен знак „ а “ и писмен знак „ б “ от Наказателен кодекс. Наказанието, планувано за това закононарушение е „ отнемане от независимост “ от 5 до 15 година и санкция от 20 000 до 100 000 лева

Обвиняемият М.И. е на 30 година, от гр. Раковски, обл. Пловдив. Същият е неосъждан. Обвиняемият И.И. е на 25 година, от гр. Раковски. Той е осъждан веднъж през 2014 година за закононарушение, обвързвано с опиати. Обвиняемият Й.Т. е на 32 година, от с. Чалъкови, обл. Пловдив. Същият е осъждан един път през 2020 година за закононарушения, свързани с държане на наркотични субстанции и ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции. Осъден е на наказване „ отнемане от независимост “ за период от 4 месеца, изтърпяването на което е било отсрочено за период от 3 години, като сегашното закононарушение е осъществено в изпитателния период на предходното му наказание. Обвиняемият И.П. е на 28 година, от гр. Раковски, обл. Пловдив. Той е осъждан през 2014 г. и 2017 година за обир и ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции. Изтърпявал е санкции „ отнемане от независимост “ и по двете си предишни осъждания, като е излязъл от пандиза на 24. 04.2018 година Четиримата обвинени са арестувани с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период от 72 часа, в който период следва да бъде импортирано искане в Окръжен съд – Пловдив за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на тях.

На 03.01.2021 година, Окръжен съд – Пловдив прегледа настояването на Окръжна прокуратура – Пловдив за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с Х.Д., на 35 година, по отношение на повдигнатите му обвинявания за обир на 14 кг марихуана, държане за разпространяване на същите наркотични субстанции и нелегално държане на огнестрелни оръжия и муниции. Обвиняемият Х.Д. е арестуван под стража със правосъден акт на първоинстанционния съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР