Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинения на двама души за

...
Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинения на двама души за
Коментари Харесай

Закопчаха двама, обвинени за измама със средства от еврофондове и пране на пари

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинявания на двама души за машинация със средства от европейски фондове в изключително огромни размери и пране на пари. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата.

След извършена на 14 януари интервенция на отдел „ Икономическа полиция “ при ОДМВР–Пловдив, са открити и арестувани 50-годишен мъж и 45-годишна жена от Пловдив. При интервенцията са осъществени претърсвания и изземвания на територията на Пловдив, Сливен и Свиленград.

На двамата са повдигнати обвинявания за това, че в интервала от 12 октомври 2017 година до януари 2019 година са дали погрешни сведения пред Бюрата по труда в Пловдив, Раковски, Велинград, Котел, Харманли и Свиленград и Агенцията по заетостта - в София, с цел да получат средства от еврофондове по планове „ Работа “ и „ Обучение и претовареност “ по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси 2014-2020 “ в размер на 696 837.32 лв., като са получили средства в размер на 93 905.55 лева по тези планове.

На двамата са повдигнати обвинявания и за пране на пари - получените средства, са теглили от банкови сметки с титуляри 101 лица, посредством потребление на издадените им банкови карти.

В резултат на подхванатите дейности по следствието е било предотвратено непозволеното асимилиране на европейски средства в размер на над 600 000 лв..

Обвиняемите са арестувани за период от 72 часа с постановления на наблюдаващия прокурор, като следва да бъде импортирано искане до съда за взимане по отношение на тях на най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража”.

По-тежкото всред плануваните от закона санкции за закононарушенията, в които двамата са упрекнати, е отнемане от независимост от 5 до 15 години и санкция от 10 000 до 30 000 лв..
Разследването по случая продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР