Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършен грабеж,

...
Окръжна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за извършен грабеж,
Коментари Харесай

35–годишен мъж, извършил грабеж при сделка за закупуване на 14 кг марихуана

Окръжна прокуратура - Пловдив следи досъдебно произвеждане за осъществен обир, държане за разпространяване на наркотични субстанции - марихуана и държане на нелегално оръжие и муниции.

На 29.12.2020 година, в землището на с.Болярино, обл. Пловдив, сред Х.Д. и М.И. била осъществена договорка по закупуване на опиати - 14 кг марихуана. Купувачът Х.Д. не заплатил опиатите, като разкрил пукотевица във въздуха с автоматизирано огнестрелно оръжие, заплашвайки продавача М.И. и отнемайки от владението му предмета на договорката, процесните наркотични субстанции.

След подаден сигнал за случая на тел. 112, вследствие на осъществените от чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Раковски и на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив - отдел „ Криминална полиция ", интензивни оперативно - издирвателни мероприятия, е открит причинителят на незаконното действие - Х.Д. Същият е арестуван от органите на полицията, като е съдействал на следствието. Продавачът М.И. не е потърпевш.

Извършени са голям брой процесуално - следствени дейности, в това число разпит на очевидци, оглед на местопрестъпление, голям брой претърсвания, назначени са химическа и балистична експертизи. Намерени са и са конфискувани четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата „ Клашников " с муниции.

Задържаният Х.Д. е на 35 година от гр.Казанлък, обл. Стара Загора. Той е престъпно проявен, осъждан е общо 10 пъти, включително за грабежи, опиати, владеене на нелегално оръжие, причиняване на телесни повреди и други Многократно е изтърпявал наказване „ отнемане от независимост ".

По отношение на Х.Д. е повдигнато обвиняване за осъществен обир на 14 кг марихуана на стойност 84 000 лева, като цената на предмета на закононарушението е в огромни размери и действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив - закононарушение по чл.199, ал.1, т.1 и т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. „ а " и б. „ б " от Наказателен кодекс. Повдигнато е обвиняване за държане без съответно позволение на огнестрелни оръжия и муниции - закононарушение по чл.339, ал.1 от Наказателен кодекс, както и за държане за разпространяване на вискорискови наркотични субстанции в огромни размери - 14 кг марихуана, като действието е осъществено при изискванията на рисков рецидив - закононарушение по чл.354а, ал.2, т.4, вр. ал.1 от Наказателен кодекс. За осъществения от Х.Д. обир е планувано наказване отнемане от независимост от 5 до 15 години и конфискация на имушество. За закононарушението, обвързвано с държане на наркотични субстанции, наказването е отнемане от независимост за период от 5 до 15 години и санкция от 20 хиляди до 100 хиляди лв.. За закононарушението, обвързвано с държане на огнестрелни оръжия и муниции, наказването е отнемане от независимост 2 до 8 години.

Обвиняемият Х.Д. е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период от 72 часа, като в границите на същия период следва внасяне на искане до съда за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража " по отношение на него.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР