Окръжна прокуратура –Пловдив е повдигнала две обвинения на 39-годишния стрелец

...
Окръжна прокуратура –Пловдив е повдигнала две обвинения на 39-годишния стрелец
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна две обвинения на стрелеца, ликвидирал трима свой роднини в Рогош

Окръжна прокуратура –Пловдив е повдигнала две обвинявания на 39-годишния стрелец от Рогош, който през вчерашния ден умъртви на чичо си и двамата си братовчеди поради заможен спор. Едното е за умъртвяване на повече от един човек, а другото е за владеене на нелегално оръжие. Грозят го 2 до 8 години за владеене на огнестрелно оръжие и 15-20 години затвор поради невъзмутимото ликвидиране или пожизнен затвор без право на подмяна.
Прочетете още
Това оповестиха на ексклузивен брифинг органите, които работят по следствието. На място в пловдивското село дойдоха и служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

От пловдивската полиция оповестиха, че откакто е направил невъзмутимото ликвидиране на тримата си родственици, Николай се е укрил в дома на майка си. Там той е закарал и част от фамилията си. След осъществени оперативно-издирвателни мероприятия, стрелецът е бил открит точно там. Алкохолната проба на 39-годишният мъж е била негативна.

Оръжието му не е преправено, а нелегално владение, допълниха от прокуратурата.

От прокуратурата потвърдиха, че причина за ескалацията на напрежение в фамилните връзки е точно заможен спор. Тепърва ще се обяснява законността на въпросната къща.

Извършени са голям брой разпити на очевидци. Деецът също се разпитва.

Министър Демерджиев добави, че има още доста работа на Министерство на вътрешните работи по предварителна защита на сходни случаи. Той съобщи, че ще разпореди инспекция дали е имало подадени сигнали в последните години от някой от родствениците за спор и дали чиновниците на Министерство на вътрешните работи са реагирали съответно на тях.

„ Там където има сходни спорове, ние ще вземем отношение. Ще се търсят и противозаконни оръжия “, добави служебният министър.

Униформени ще останат да охранява периметъра на ромската махала.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР