Окръжна прокуратура-Плевен внесе в Окръжен съд - Плевен обвинителен акт

...
Окръжна прокуратура-Плевен внесе в Окръжен съд - Плевен обвинителен акт
Коментари Харесай

Предадоха на съд жена, причинила в пияно състояние три ПТП с противозаконно отнет автомобил

Окръжна прокуратура-Плевен внесе в Окръжен съд - Плевен обвинителен акт против Г.Н. на 29 години, като ѝ е повдигнато обвиняване за осъществени три закононарушения.

На 11.07.2022 година вПлевен, при ръководство на моторно транспортно средство - лек автомобил, обвинената нарушила разпоредбите за придвижване по пътищата, като съзнателно предизвикала обилни имуществени вреди, в общ размер на 15 245, 09 лв. (престъпление по член 342, алинея 3, прочие 3, б. „ а “, вр. с алинея 1 от НК).

Г.Н. управлявала моторното транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а точно 3,77 промила, открито по надлежния ред с техническо средство (престъпление по член 343б, алинея 1 от НК) На същата дата тя незаконно лишила непознат лек автомобил, благосъстоятелност и във владението на другиго, без единодушието на правоимащите, с желание да го употребява, като е последвала щета на транспортното средство на стойност 2005,35 лв., действието е осъществено в пияно положение и е осъществено посредством потребление на техническо средство – ключ (престъпление по член 346, алинея 2, т. 1, т. 2 и т. 3, вр. алинея 1, вр. с член 195, ал.1, т. 4, предл. 2 от НК).

Припомняме, че дейностите по следствието започнаха на 11.07.2022 година по сигнал за зародили пътно-транспортни произшествие, в това число с патрулен автомобила, в квартал „ Сторгозия “ в град Плевен. По делото е открито, че в ранните часове на същата дата, Г.Н. незаконно лишила МПС, благосъстоятелност на различен, с желание да го употребява. Започнала да го ръководи по улиците на град Плевен. Тя предизвикала поредно две пътно транспортни произшествие с материални вреди по два автомобила, след което напуснала произшествията. Бил подаден сигнал до органите на реда, които след локализирането ѝ създали опит за прекъсването на автомобила, ръководен от Г.Н. Тя не прекратила придвижването си при подаваните редица светлинни и звукови сигнали. Последвало гонене в което се присъединили три патрулни автомобила, един от които препречил пътя на придвижване на извършителката. Жената още веднъж не спряла и се врязала в патрулния лек автомобил, застанал на пътя ѝ, в който били чиновници на Второ РУ-Плевен. Настъпили материални вреди, а на служителите на реда били породени леки телесни повреди.

Г.Н. била тествана за съществуване на алкохол в кръвта й, при което уредът отчел 3,77 на хиляда. Установено е, че тя е недееспособен лидер на МПС.

По време на воденото досъдебно произвеждане, Г.Н. ебила с непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Предстои Окръжен съд-Плевен да насрочи разпоредително съвещание по делото.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България и член 16 от Наказателно-процесуален кодекс обвиненият се счита за невиновен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР