Окръжна прокуратура-Благоевград предаде на съд шофьора на товарен автомобил П.Ц.

...
Окръжна прокуратура-Благоевград предаде на съд шофьора на товарен автомобил П.Ц.
Коментари Харесай

Съдят шофьор на камион, прегазил пешеходец в Якоруда

Окръжна прокуратура-Благоевград съобщи на съд водача на товарен автомобил П.Ц. (на 38 години) за породена гибел по несъобразителност.

На 4 декември 2020 година той доставил мебели в якорудското село Конарско, след което с ръководеното от него моторно транспортно средство тръгнал за Русе.

Около 18,25 ч. мъжът минавал през Якоруда, движейки се със скорост от 43 - 44 км/ч. Пътната конюнктура била усложнена - валял дъжд, асфалтовата настилка била мокра и липсвало улично осветяване.

По същото време по ул. „ Миланица “, в региона на административната постройка на ВиК, по средата на дясната пътна лента пред товарния автомобил вървял 59-годишният Л.Н.

Водачът забелязал пешеходеца, само че вместо навреме прекъсване подхванал заобикалянето му, като отклонил автомобила наляво. Въпреки подхванатите от него дейности последвал удар, при който били породени травматични увреждания на движещия се по пътя Л.Н.

Обвиняемият спрял товарния автомобил и неотложно отишъл при потърпевшия. Подал сигнал на телефон 112 и уведомил за пътнотранспортното произшествие. На място пристигнали полицейски чиновници и екип за незабавна здравна помощ. Дежурен фелдшер установил гибелта на Л.Н.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че повода за гибелта на потърпевшия е комбинирана черепно-мозъчна с гръдна контузия в резултат на удара.

Експертите, изготвили автотехническите експертизи, са безапелационни, че за обвинения е съществувала техническа опция за предотвратяването на ПТП посредством прекъсване на автомобила. От своя страна потърпевшият се движел погрешно по пътното платно на място, което не е обозначено за секване на пешеходци.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР