Окръжна прокуратура – Пловдив привлече към наказателна отговорност двама мъже

...
Окръжна прокуратура – Пловдив привлече към наказателна отговорност двама мъже
Коментари Харесай

Прокуратурата за стрелбата в Пловдив: Опит за убийство, има задържани!

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли към наказателна отговорност двама мъже за осъществен на 29.07.2018 година опит за преднамерено ликвидиране. След постъпване на сигнал за пукотевица с потърпевш в " Кършияка " под управлението на Окръжна прокуратура – Пловдив, е почнало досъдебно произвеждане за опит за ликвидиране на 33-годишен пловдивчанин. В резултат на осъществените от ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, са открити и арестувани причинителите на закононарушението.

На 30.07.2018 година към наказателна отговорност за опит за преднамерено ликвидиране /престъпление по член 116, ал.1, т.9, вр. член 115, вр. член 18, ал.1 от НК/ са привлечени двама арменски жители със статут на непрекъснато пребиваващи на територията на Република България, като С.Х. на 28 години е упрекнат, че е работил като причинител на действието, а А.О. на 30 година – като негов помощник.

Опитът за ликвидиране е бил осъществен след голям брой дейности по приготовлението му, включително набиране на оръжие, определяне местоживеенето, навиците и маршрутите на потърпевшия, набиране на средства за маскиране, оставяне на телефоните на обвинените на доста разстояние от мястото на закононарушението, напредване с автомобил до мястото на стрелбата и неотложно отдръпване оттова по същия метод. Именно заради тези дейности, закононарушението е квалифицирано като преднамерено.

Обвиняемите са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор, в границите на които ще бъде импортирано искане в Окръжен – Пловдив за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Установено е, че и двамата обвинени са осъждани. С.Х. е осъждан общо три пъти – за нанасяне на телесни повреди и безчинство, като закононарушението, в което понастоящем е упрекнат, е осъществено в изпитателния период на условното му наказание. А.О. е осъждан един път – за владеене на наркотични субстанции, като актуалното му действие също е в изпитателния период на условното му наказание.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението по член 116, ал.1, т.9, вр. член 115, вр. член 18, ал.1 от Наказателен кодекс е отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор и пожизнен затвор без подмяна. Разследването е в дейна фаза, като са осъществени огледи, разпитани са очевидци, назначени са експертизи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР